Colliet

Yhteydet


Kasvatit
Pennut Jalostusurokset Tuonnit Galleria Kentältä poistuneet Tulokset Linkit Foorumi

 

EG L- Pentue 2010

Klikkaamalla esikatselukuvaa, saat kuvan alkuperäisessä koossa

Evergrey's L-pentue
 
Syntynyt
 

5.11.2010

Luovutus
 

23.12.2010

Astutus:
 

Vapaasti tarhassa. uros astui ensimmäisellä hypyllä

Synnytys:
 

Emä synnytti kaikki pennut itsenäisesti. kävin kaksi kertaa katsomassa mitenkä menee. Emä oli lähinnä hieman vaivaantunut minun läsnäolostani, joten sai hoitaa pennut itsenäisesti.

Hoitaminen:
 

Emä hoitaa pentuja erinomaisesti. Jo aikaisemmista synnytyksistä tiedettiin, että emä on huippu hyvä hoitamaan pentujaan

Syntyi:
 

7 urosta ja yksi narttu. Kaikki harmaita. Kaikki elinvoimaisia

Terveysriskit:
 

Emän yksi sisaruksista aikaisemmasta pentueesta on herkistynyt aikuisena pölyille. Yhdellä nartulla on haimanvajaatoiminta. ( Eläinlääkärin mielestä ei perinnöllinen. Sairaalla koiralla oli 10 pentua mahassa ja synnytyksen jälkeen luulimme vai kaikki, että koiralla on kalkkikramppi. Eipäs ollutkaan, vaan suolisto olikin litistynyt ja joutunut kuolioon. Eläinlääkärin mielestä tämä puhkaisi haimanvajaatoiminnan. Koiralta jouduttiin poistamaan paljon kuolioissa ollutta suolta.) Isän pentue on kaikin puolin terve. Kaksi sisarusta on vielä luusto kuvaamatta. Isällä oli takaisin tullessaan jonkinlainen allerginen reaktio, joka parantui nopeasti, eikä ole sen jälkeen uusiutunut.
 

Luonneriskit:
 

Odotan toimivia harrastus- ja työkoiria tästä pentueesta. Emä on kaksiviettinen koira, jolla on erittäin korkea laumavietti. Puolustus on voimakkaana omaa perhettä ja varsinkin kaikkia lapsia kohtaan. Isä on erittäin vahvahermoinen hieman diesel-tyyppinen koira, joka jaksaa ja jaksaa. Ei hötkyile, eikä piipittele turhista. sisaruksissa on kuitenkin erittäin saalispainotteisia yksilöitä.

Vanhempien
terveys:
 

Sekä emä, että isä pystyvät syömään mitä vain, eivät raavi tai ripuloi. Ei

ole ollut ontumisia. Ei korvatulehduksia, hiivaa. juoksukierto normaali 6 kk. Isällä tullessaan allerginen reaktio, jonka syy jäi epäselväksi.

 


Isä EVERGREY’S SAMUEL, REMU

lonkat A/A, kyynärät 0/0
inseksit 117 ja 109

 


Emä: EVERGREY’S GALAXIE, TARA
lonkat A/A kyynärät 0/0
indeksit 114/107

Remu lähti pienenä miehenä kotikoiraksi Vesankaan ensimmäiseksi koiraksi. Koirakoulussa kuitenkin käytiin ja Remun vahvaksi osa-alueeksi ilmeni jälki, kuten suvusta voi aavistaakin. Remulle alkoi kuitenkin ilmetä erilaisia iho-oireita, jotka eivät parantuneet millään konstilla. Niinpä Remu muutti takaisin kasvattajalle, jotta saataisiin selville miksi koira.

Remu joutui kovalle dieetille, vaikka sillä ei ollutkaan todettu mitään allergiaa ruoka-aineille. Remu söi kananmunia ja perunaa 2 kk ja sen jälkeen hyvinkin nopeasti lisättiin kaikkia erilaisia ruoka-aineita. Mikään ruoka-aine ei aiheuttanut koiralle iho-oireitauudelleen. Remu on syönyt jo kuukausia ihan tavallista ruokaa ilman mitään oireita.
Tullessaan takaisin kasvattajalle Remu ei ihan heti tajunnut ettei täällä parane paljon pullistella. Tuo satakiloinen hirmumamma kyllä joutui kertomaan pojankoltiaiselle, että täällä ei ruokakupista hyökitä tai että haravalla voidaan tarhaa siivota ilman, että se tapetaan. Tuntukin, että iho alkoi parantumaan oikeastaan sen jälkeen, kun välit olivat tehty selviksi.

Remu on luonteeltaan perusvarma koira. Se on rauhallinen kotioloissa, eikä sitä muutenkaan voi kutsua tykiksi, ennemminkin diesel, joka jaksaa ja jaksaa. Tottis ei ole Remun lempilaji. Tehdään, kun on pakko, , välillä hyvin ja välillä ei sitten huvittaisi, ei sitten millään. Jäljellä ei taasen pojalta moottori lopu, mitä vaikeampi sitä tarkemmin mennään. Jo aivan pentuna ensimmäisellä jäljellä, Remu meni kuin vanha tekijä. Ei olisi voinut uskoa, että se oli pennun ensimmäinen jälki. Ei riehumista, askel askeleelta tarkasti ja keskittyneesti. Esine ruutukin menee välillä, mutta tavaroiden tuominen omistajalle ei ole se mieluisin juttu tässä lajissa.
Kotona Remu on vakuuttava koira 65 cm 49 kg. Täysin terveluusto, kuten kaikilla kuvatuilla sisaruksillaan. Remu on suhteellisen avoin myös vieraille, mutta jostain syystä sen olemus ja herkeämätön tuijotus on sen näköinen, ettei vieraat yleensä uskalla lähestyä sitä. Koiralaumassa Remu on ehdoton pomo, joka pakottaa toisen tottelemaan, ensin hyvällä ja jos ei usko, niin pahalla.
Sukupuoliviettinsä Remu on perinyt isä Kennyltä ja pappa Hyrolta. Tietää milloin on oikeat päivät, ei hillu väärinä päivinä. Astui nartun vapaana heti ensi yrittämällä.

  Tara on erittäin hyvä perhekoira. Taralla oli tarkoitus harrastaa, mutta elämäntilanteiden muututtua se ei ollut valitettavasti mahdollista.
Tara osaa rauhoittua sisällä, vaikka vilkas onkin. Se pitää erittäin tärkeänä, että lauma on koossa, eikä mikään saa uhata sitä, varsinkaan, jos lapsi on mukana. Suojelun kohteeksi kelpaa Taralle kyllä naapurin vauva tai lasten kaverikin.
Ulkona ei Taraa pääse piiloon. Tara etsiin niin kauan, kunnes se löytää perheen jäsenet. Muita sillä ei ole etsitetty, vaikka uskonkin että se hakisi ketä vain hyvin mielellään.
Tara taistelee palloista ja patukoista mielellään. Ei luovuta helposti. Jälkeä osaa ajaa metsässä hieman suurpiirteisesti ja pellolla hyvin keskittyneesti makupalojen avulla. Sillä ei ole harrastettu jälkeä juuri lainkaan. Tottelevaisuudessa Tara on hieman malttamaton ja vilkas hösö.
Tara on ihana perhe koira, jonka kanssa on ollut helppo elää ja olla, kunhan muistaa sen vahvan perheen vahtimisvietin. Se ei todellakaan puolustustilanteessa lähde taaksepäin.
Eg L- pentue 2010 sukutaulu
Urokset    

uros keltainen

Evergrey’s Lauri

harmaa ruskein merkein

uros oranssi

Evergrey’s Lennu

harmaa ruskein merkein

uros sininen

Evergrey’s Lopo

harmaa ruskein merkein

uros turkoosi

Evergrey’s Lupo

harmaa ruskein merkein

uros violetti

Evergrey’s Lapu

harmaa ruskein merkein

uros vaaleansininen

Evergrey’s Lex

harmaa ruskein merkein

uros vihreä

Evergrey’s Lasse

harmaa ruskein merkein

Natrut    

narttu pinkki

Evergrey’s Lilja

harmaa ruksein merkein

 

L pentue isä Samuel

 

L pentue emä Galaxie

   

Uros (keltainen) Lauri

   

10 päivää vanha


28 päivää vanha

 


Narttu (pinkki) Lilja

 
10 päivää vanha

28 päivää

Uros (sininen) Lobo

   

10 päivää vanha

   

28 päivää

 

     

Uros (vaaleansininen) Lex

 
10 päivää vanha

28 päivää
   

Uros (vihreä) Lasse

   

10 päivää vanha


28 päivää

 

 

 


Uros (violetti) Lapu

10 päivää vanha
   

28 päivää
     

Uros (turkoosi) Lupo

 
10 päivää vanha
 

28 päivää
 

Uros (oranssi) Lennu
(Kuollut laajan napatyränvuoksi. )
 
   
10 päivää vanha
   

L-pentue 2010
   
10 päivää vanha