Colliet

Yhteydet


Kasvatit
Pennut Jalostusurokset Tuonnit Galleria Myytävänä Muistoissa Tulokset Linkit Foorumi

Pennut

Osa yhdistelmistä on suunniteltu työkäyttöä silmälläpitäen ja osa yhdistelmistä on suunniteltu myös erilaiset harrastusmahdollisuudet huomioiden.

Evergrey's U-pentue
 
Astutettu:

22.11 - 29.11.2011

Syntyy:
 

24.1.2012

Luovutus
 
13.3.2012 alkaen
Astutus:
 

Erittäin halukkaasti 1 viikon verran. Vapaasti tarhassa.

Synnytys:
 

Synnytti itsenäisesti. Yksi harmaa narttu oli kuollut ennen syntymää.

Hoitaminen:
 

Erittäin hyvin hoitanut pennut.

Syntyi:
 

Syntyi 8 pentua joista henkiin jäi 2 mustaa urosta ja

5 harmaata narttua..

Terveysriskit:
 

Francolla oli tuntemattomasta syystä aiheutunut pitkittynyt ripuli aikuisiällä, joka parani. Tarkempi selvitys Francon kohdalla. Francon yhdellä sisaruksella todennäköinen ruoka-aineallergia. Samalla nartulla silmissä myös MD. Pieni riski lievään kyynerpäävikaan. Elvin pentue on tehty 2 kertaa. Suomessa yksi ja Saksasssa toinen. Elvin isällä Paulilla on vino lantio ja periyttänyt sen muutamalle jälkeläiselleen. Elvin selkä on täysin terve (Ventelä).
 

Luonneriskit:
 

Tässä pentueessa en näe mitään luonneriskejä. Pennut ovat todennäköisesti ainakin osa hyvinkin vahvatahtoisia, jotenka varsinkin pentuvaiheen sosialistaminen on hyvin tärkeää. Vilkkaita toimivia harastus-, kisa- tai työkoiria tai kaikkia niitä samassa paketissa.


 

Vanhempien
terveys:
 

Perusterveitä koiria. Francon ripuloinnista tiedot jäljempänä Francon kohdalla. Muuten herra on ollut täysin terve. Elvillä ei ole ollut mitään sairauksia.


ISÄ:
EVERGREY'S FRANCO alias Pena

SchH3, nly, SG ja Kkl DIa
Lonkat B/B, indeksi 113

Kyynerpäät 0/0 indeksi 109

Kuvattu koko luustoltaan terveeksi(Ventelä)

Kuvattu myös Saksassa

Lonkat normal
kyynärät normal

 Emä
EVERGREY'S ELVIIRA

Lonkat B/C, indeksi 106
Kyynärät 0/0 indeksi 106

Kuvattu koko luustoltaan
terveeksi (Ventelä).

Lonkissa löysyyttä.
(Elvillä aivan hirvittävä
juoksu kuvaushetkellä)
Kuvataan uudelleen
seuraavan juoksun jälkeen.

 

.

Pena on hyvä viettinen, tasapainoinen ja ohjaajan kanssa halukkaasti työskentelevä nuori mies.

Pena meni pentuna suojeluharrastajalle ja etenikin mukavasti. Penan vatsaongelma alkoi pitkittyneestä ripulista ja monista lääkärikäynneistä huolimatta asia ei parantunut. Edellisen omistajan kanssa ajattelimme, että Penalle voisi olla parempi löytää uusi koti kotikoirana tai kansallisten lajien parissa, mikäli sen mahaa ei saada kuntoon.

Pena palautui minulle ja syötin sille Viocase-entsyymiä muutaman viikon ja koira oli oireeton riippumatta siitä mitä sille syötti. Aikaisemmin se oli voinut syödä vain lähes rasvatonta ruokaa. Olen huomannut jo vuosien ajan, että Viocase on erittäin hyvä aine tasapainottamaan pitkästä ripulista kärsineiden koirien suoliston toimintaa. Eläinlääkärin kanssa oli tarkoitus ottaa Penalta koepalat suolistosta sen ripuloidessa, jotta saataisin selville ripulin syy. Tätä ei kuitenkaan tehty, koska Viocasen kuurin jälkeen koiralla ei ole ollut ripulia lukuunottamatta sitä kertaa, kun se varasti useiden kilojen lihamäärän ja ahmi sen.  Ripuli yritettiin saada aikaiseksi lisäämällä rasvan osuus ruoassa jopa 40% siinä onnistumatta. Viimekesänä Penalla oli vatsa löysällä muutamana päivänä helteiden aikaan.  

Penan onneksi maha on kestänyt nyt kaikki ruuat ja treenaukset ilman mitään ongelmia. Ilmeisesti kyseessä oli vain kroonistunut tulehdus, joka reagoi heti pieneenkin stressitekijään. Verikokeet olivat normaalit mm. haima arvo TLI normaali.

Koska koiralla ei ollut enää mitään vikaa suolistossa, päätin laittaa koiran koulutettavaksi Saksaan tutulle kouluttajalle, jolta saisin heti varman tiedon, jos koiran mahassa tapahtuisi mitään muutoksia. Koulutus tällöin olisi keskeytetty heti.

Penan hyvään ja avoimeen luonteeseen tykästyttiin Saksassa. Se on luontainen jäljestäjä ja tekee rauhallisesti tarkkaa työtä. Tottelevaisuudessa sitä on helppo ohjata, koska sillä on suuri tarve miellyttää ohjaajaa olematta silti liian herkkä ja pehmeä. Puruissa Penalla on rauhallinen ja sillä on luontaisesti vahva kokosuuote. Pena tekikin Saksassa SchH3 tuloksen ja sai näyttelystä arvosanan SG. Pena jalostustarkastettiin vielä ennen takaisin meille tuloa arvosanalla DIa.

Penan yhdellä sisarella on vakavaa iho-ongelma ja MD silmissä. Ei siis pannusta, vaikka alussa jo sitä pelkäsimmekin. Tämä sairaus olisi rajoittanut myös Penan jalostuskäyttöä.  Pentujen omistajat ovat olleet tyytyväisiä pentuihin. Varsinkin jälkiominaisuuksia on kehuttu. Yksi narttu on hieman pidättyväinen, mutta ei arka. Valitettavasti yksi narttu muuttui päällekäymisen jälkeen arvaamattomaksi muille koirille ja lopetettiin sen vuoksi.  Pena ei ole agressiivinen muita koiria kohtaan.

Penan ensimmäisessä pentueessa Sallyn kanssa on joillain ollut n. ½-vuotiaana luukalvontulehdusta. Välikuvatut ovat olleet terveitä. Varsinkin jäljellä pennut ovat osoittaneet lahjakkuutta.

 

Niin Elvihän on se surullisen kuuluisa kodinvaihtaja. Se ei osannut takaisin tullessaan istua, kulkea hihnassa, mennä etuperin autoon häkkiin eikä myöskään ollut alussa sisäsiisti. 15 minuutin juoksemisen jälkeen jäällä, se tippui maahan jaksamatta enää liikkua. Elvin emän Karen omistaja otti Elvin kotiinsa ja alkoi tiukan kurinpalautuksen koiralle, jonka kaikki jalat eivät ikinä olleet yhtä aikaan maassa. Sisäsiistiksi se tuli alle viikossa, autoon meni etuperin jo parin päivän kuluttua ja tottiskin alkoi nopeasti mennä perille.

Elvi on onneksi erittäin avoin ja ystävällinen. Sillä on erittäin hyvä ruokahalu ja maha kestää käytännöllisesti mitä vain.Heti alussa Elvi näytti lahjakkuutensa suojelussa. Taistelu on sen henki ja elämä. Valitettavasti sitä ei oltu saatu suunnattua jo pentuna oikeaan suuntaan. Lenkillä tärkeintä oli roikkua puissa, taistella juurakoista. Tottiskentälläkin tuulisella säällä se säntäsi seuraamisesta heiluviin pusikoihin, leikkimään ja taistelemaa oksilla...

Joutui Anu tekemään tosissaan töitä Elvin kuriin laittamisessa. Kolmantena päivänä Anun luona ollessaan se pääsi puruissa käymään. Aivan kuin koiraa olisi treenattu siihen pienen ikänsä.Tänä päivänä Elvi on edelleen vilkas ja temperamenttinen koira. Sillä on hyvä tottis. Elvi kävi 15-vuotiaan omistajansa Janin kanssa jo koettamassa BH-koetta. Ei mennyt valitettavasti läpi, koska edellinen pari oli kylvänyt koko kentän täyteen makkaroita. Elvi vain tykkäsi jäljestää makkaroita eikä pitänyt kontaktia seuraamisessa.Elvi on luontainen jäljestäjä. Vilkkaudestaan huolimatta se keskittyy hyvin jäljelle. Jäljestää syvällä nenällä.

 

Urokset    
Uros vihreä Eg Untox musta
Uros sininen Eg Ugor musta
Nartut    
Narttu punainen Eg Unna tumman harmaa
Narttu oranssi Eg Uwina tumman harmaa
Narttu keltainen Eg Upsy tumman harmaa
Narttu violetti Eg Ulissa tumman harmaa
Narttu Pinkki Eg Ubrina tumman harmaa

Eg U- pentue 2012 sukutaulu

 

U-pentue