Colliet

Yhteydet


Kasvatit
Pennut Jalostusurokset Tuonnit Galleria Myytävänä Muistoissa Tulokset Linkit Foorumi

Pennut
 

Osa yhdistelmistä on suunniteltu työkäyttöä silmälläpitäen ja osa yhdistelmistä on suunniteltu myös erilaiset harrastusmahdollisuudet huomioiden.

Evergrey's Q-pentue

 
Astutettu:

vk 20    17. -  19.5.2011

Syntyy:
 

18.7.2011

Luovutus
 
5.9.2011 alkaen
Astutus:
 

Vapaasti tarhassa useita kertoja päivässä

Synnytys:
 


Keisarinleikkauksella. Ensimmäinen pentu syntyi kuolleena kotiin. Sen jälkeen ei enää pentuja tullut. Vietiin sunnuntain ja maanantain välisenä yönä leikattavaksi. synnytyksen käynnistymisen esti toinen kuollut pentu. Sitten tulikin 5 todella eläväistä vintiötä maailmaan.

Hoitaminen:
 

Alkoi hoitamaan heti pentujaan, kun oli herännyt narkoosista

Syntyi:
 

1 harmaa uros ja 2 harmaata narttua sekä 2 mustaa narttua.

Terveysriskit:
 

Jonkin asteinen riski vinolantioisuuteen. Muita riskejä
en näe tässä pentueessa.

 

Luonneriskit:
 

Luonteellisesti en näe mitään ongelmia. Odotan pennuista todella toimivia koiria joka lajissa. Avoimia, reippaita koiria ilman  jatkuvaa terävyyden tuomaa ongelmaa.

Vanhempien
terveys:
 

Terveitä koiria kaikin puolin. Ei raavi eikä ripuloi. Paulilla vino lantio joka ei ole koskaan koiraa vaivannut.


isä:
Paul-vom-Rhenania-Eck
Paulin sivut

Lonkat: 
normal (Suomeksi A/A) indeksi 77 saksa(suomeksi 123) Kyynärät:
normal (Suomeksi 0/0)
Tulokset:
SchH3 IPO3 VPG3 BSP LGA Kkl DIa lbz nly G

 

 


Emä
EVERGREY´S USCHI alias Muru

lonkat B/B indeksi 98
kyynärät 0/0 indeksi  118
Treenaa hakua ja suojelua.

Paul alias Pauli Pikkarainen on koira, joka on vienyt täysin minun sydämeni. Harvoin tulee enää koiria, jotka puhuttelevat minua niin kuin Pauli on tehnyt, ensi hetkistä alkaen.
Pauli on sosiaalinen ja hyvin iloinen koira. Leikkiminen ja raju touhuaminen on Paulin
mielestä parasta mitä elämä voi sille tarjota, narttuja tietenkin lukuun ottamatta. Sisällä Pauli rauhoittuu erinomaisesti. Pauli on hyvin kontaktinhakuinen koira joka haluaa olla ihmisen kanssa ja myös miellyttää ihmistä. Jos Pauli menee nartun ruokakupille, se on
vaikea saada sieltä pois. Pauli ei todellakaan ole vihainen kupista vaan yksinkertaisesti se lönähtää täydellä painolla kupin päälle ja
mussuttaa ruuan sillä aikaa, kuin minä yritän sitä saada kammettua tavalla tai toisella kupin päältä pois. Nostin sitä jopa kerran korvista ylös,
 eikä herra edes hetkeksi keskeyttänyt hotkimista. Tuntui kuin se olisi jopa imenyt ruuan 20 cm päästä kupista. Olisipa joku saanut tuonkin taistelun nauhalle, varmaan huvittava näky, kun tonnikeijukainen riuhtoo reppanakoiraa korvista ja puhkuu ja puhisee saamatta sen enempää aikaiseksi. Siis toteamuksena; Paulia on helppo käsitellä joskus kovempaakin, kun ei heti tarjoa hampaita.

Hirvittävä ruokahalu näkyy myös jäljellä. Tuntuu kuin koira imisi jopa mullat maasta jäljestäessään. Tarkasti ja keskittyneesti. Tottista herra tekee kontaktihakuisesti, nopeat ja täsmälliset liikkeet, patukalla tai
pallolla palkatessa yllättävän nopea koira täysikasvuiseksi vahvaksi urokseksi. Suojelussa hieman hankalampi ohjata, mutta ei sielläkään mikään jatkuvasti
varottava koira komennettaessa.
Irrotuksissa hieman vaikeuksia jo
Saksasta tullessaan.


Jo 3 vuotiaana päässyt LGA karsinnoista Saksan mestaruuskilpailuihin. Harmi, että
 sairastumisen vuoksi se suoritti vain A
osan saaden 96 pistettä. Astumisten ja iän myötä on herralle tullut
hieman ehkä liikaa omaa tahtoa C osassa. Astunut jo Saksassa muutaman pentueen, vaikka onkin käyttölinjaiseksi vielä nuori. Jännä piirre Paulissa on se, että se on hyvin ystävällinen koira nartuille ja jaksaa kosiskella niitä. Yhtä asiaa se ei kuitenkaan nartulta siedä. Sen sään päälle ei tassuja laiteta tai sen naaman edessä ei saa uhota. Pauli palauttaa murisemalla ja tiukalla mulkaisulla nartun ruotuun. On ollut mukava katsoa, kun Pauli on näin ottanut sen uroksen
vahvan roolin astuttaessa ilman, että se olisi joutunut tappelemaan narttujen kanssa.

Astuu erittäin hyvin. Ilmeisesti siittiöt ovat hyvät sillä ensimmäiset  3 pentuetta syntyneet suurilukuisena 8 kpl, 12 kpl  ja 11 kpl pentuja

 

Muru on 7-vuotias narttu ja asustelee omakotitalossa kahden aikuisen ihmisen ja yhden lapsen (2 v.) sekä poikansa Uskon (4,5 v.) l. EG Zappa (Murun ensimmäisestä pentueesta) ja rottweilerpoika Toivon (4,5 kk) kanssa. 

Muru on luonteeltaan avoin eikä kaihda uusia ihmisiä eikä tilanteita. (Myös luonnetestissä todeksi todistettu, 189 pist).

Kotona sisällä Muru on rauhallinen ja useimmiten kerääkin voimia tulevia koitoksia varten. Poikkeuksena lienee jääkaapin ovenavaus, (tai ruokakupin kolahdus) koska sieltähän saattaa jotakin pudota (vahingossa tai tarkoituksella). Ja silloinhan luonnollisesti kannattaa olla paikalla sillä ainahan nyt sen verran on nälkä…

Pihaantulijat kyllä ilmoitetaan kovaäänisesti (lue: “joukossa tyhmyys tiivistyy” eli kun toinen sanoo vuh ja sitten toinen vuhvuh ja sitten onkin soppa valmis eikä kukaan oikein tiedä että mille tässä nyt oikein haukuttiin), mutta ihan vieraisiinkaan ei suhtauduta vihamielisesti vaikka ääntä löytyykin!

Omassa pihassa sitten voidaan touhuta välittämättä naapurien koirien haukkumisista tai ohitse kulkevista koirista.

Jos “vaarana” on joutua tukistetuksi ihan pienten lasten seurassa niin parhaimmaksi keinoksi on koettu sujuvasti takavasemmalle poistuminen ja jättää Usko pikkuisten riepotettavaksi (ja Usko siitä nauttiikin sitten täysin siemauksin vaikka muutoin onkin vauhdikas tapaus). Vähän isompien kanssa sitten jo voidaankin kaveerata, koska nehän nyt jaksavat heittää joko palloa tai frisbeetä tai jotain muuta lentävää vaikka ihan koko päivän… Ja se on sitten sitä koiran elämää se!

Kun sitten treenikamoja laitellaan kasaan ja treenivaatteita puetaan päälle niin johan sitä istutaan oven suussa odottamassa ettei vain vahingossakaan jää kyydistä. Ja jos se lähteminen Murun mielestä kestää liian kauan (eli siis yleensä aina) ja kun sitä intoa on niin se sitten tuppaa purkautumaan jonkinasteisena “piippauksena“, joka sitten näkyy vallankin tottelevaisuusliikkeen seuraamisosuudessa. Ja luulen että jos olisin osannut siihen puuttua oikealla lailla heti pentuaikana niin tätä ongelmaa ei olisi (ainakaan ongelmaksi asti…).

Sivuhuomautuksena: Muru on ensimmäinen saksanpaimenkoirani… hehe. Ja Uskon kohdalla sitten jotain ilmeisesti olen osannut oikeinkin tehdä koska tätä ongelmaa ei ole (tai jos “piipata” yrittää niin olen heti puuttunut asiaan).

 

Treeneissä sitten ollaankin aina sata lasissa. Hakumetsässä maalimiehetkin alkoivat kummasti löytymään kun niiden taskuista löytyikin palloja… ihanaa! Hakua nyt ei pariin vuoteen olla treenattukaan.

Jälki se sitten se Murun laji olikin (haku siis ohjaajan). Jaksaa mennä keskittyneesti ainakin niin kauan kuin muistissa pysyy että jäljeltä saattaa löytyä jotain syötävää… Pakkohan se on sitten hyvin tarkistaa ettei vain matkan varrelle mitään jää.

Tällä hetkellä suojelu on meidän lajimme ja tavoitteena olisi käydä kokeissa mammaloman loputtua ja treenien taas päästessä täysipainoisesti käyntiin. Maalimiehemme kuvailee Murua näin (vapaasti lainattuna): “ Saalispainoitteinen tasapainoinen narttu, jolla hyvä puruote sekä puree koko suulla (kun vielä muistaa koiran hammastilanteen). Vastustaa maalimiestä hyvin, on hyvin ohjattavissa, mutta ei kuitenkaan mikään mielistelijä ja kun oikein syttyy treenitilanteessa niin se ohjattavuuskin on vähän niin ja näin, mutta sehän on vain hyvä!”

Muru on ollut perusterve koira aina. Eläinlääkärissä on käyty ainoastaan rokotuksilla sekä hoidattamassa hampaita (kolme kulmuria on katkennut, kuluivat melkein poikki, kun neito puri tarhan verkkoa ja suojelutreeneissä katkesivat lopullisesti).

Q- pentue 2011
 
  Eg Qualified
  Eg Queen
  EG Query
  Eg Quick-witted
  Eg Quizzical
     
Eg Q- pentue 2011 sukutaulu
 

...