Colliet

Yhteydet


Kasvatit
Pennut Jalostusurokset Tuonnit Galleria Myytävänä Muistoissa Tulokset Linkit Foorumi

Astutetut

L-Pentue     M-pentue     N-pentue

Osa yhdistelmistä on suunniteltu työkäyttöä silmälläpitäen ja osa yhdistelmistä on suunniteltu myös erilaiset harrastusmahdollisuudet huomioiden.
 


Evergrey's L -pentue


 
Astutettu 9. – 12.12.2015
 
Odot. Syntynyt 8. – 11.2.2016
 
Odot. Luovutus 28 – 30.3.2016
Astutus:


Astuttu kotona vapaasti. Uros ja Narttu asuvat samassa perheessä
 

Synnytys:

 

Hoitaminen:

 


 

Syntyi:

 

Terveysriskit:

Luonteellisesti näen tässä pentueessa voimaa ja jopa joitakin
hankaliakin yksilöitä siihen voi syntyä. Ei kuitenkaan sellaisia koira, joita ei kukaan pystyisi käsittelemään. Molemmat koirat ovat vahvoja koiria, jotka haluavat tehdä töitä. Isä on hieman jäyhä, kun sille päälle sattuu. Molemmat koirat ovat erittäin hyviä lapsiperheen koiria.

 

Luonneriskit:

Luonteellisesti näen tässä pentueessa voimaa ja jopa joitakin
hankaliakin yksilöitä siihen voi syntyä. Ei kuitenkaan sellaisia koira, joita ei kukaan pystyisi käsittelemään. Molemmat koirat ovat vahvoja koiria, jotka haluavat tehdä töitä. Isä on hieman jäyhä, kun sille päälle sattuu. Molemmat koirat ovat erittäin hyviä lapsiperheen koiria.

 

Vanhempien terveys: Molemmat vanhemmat ovat olleet perusterveitä koiria. Vanhempien nimen kohdalla olevista linkeistä pääset katsomaan molempien koirien suvusta sekä niiden itsensä ja sukulaisten terveydestä ja tuloksista.
 
Hinta:

Pennun hinta 1.000€
 


ISÄ:EVERGREY'S IKAROZ

Lonkat B/B indeksit 108
Kyynärät 0/0 indeksit 116
Kuvattu kokoluustoltaan terveeksi nuorena

BH, TOKO 2xALO1
DM testitulos ei vielä tullut

 
 


EMÄ:
YOY VOM PFÄLZER-HOF

lLonkat B/B indeksit 112
kyynärät 0/0 indeksit 109
Koko luusto kuvattu terveeksi
DM testitulos ei vielä tulluti vielä tullut.


 

Peetu ja Jippu

Näiden kahden koiran yhteiseloa voisi erittäin hyvin kuvata sanoilla kuin vanha aviopari. Peetu on vanhaan harmahtavaan villapaitaan pukeutunut örähtelevä junttapulla, joka tekee mitä vaimo käskee ja silloin kun saa pirttihirmulta luvan. Ja Jippuhan käskee, heiluttelee kaulinta kädessä ja nuttura tiukalla. Pitää Peetun kurissa ja nuhteessa, jopa niin, että
emännän on välillä puututtava tilanteeseen, jotta Peetu saa edes syödä oman ruokansa.

Nämä koirat ovat oman perheensä jäseniä. Treenattukin on, mutta enemmän omaksi iloksi kuin tuloksia tavoitellen. Tottiskentällä on käyty, tehty metsä- ja peltojälkiä sekä Peetun kanssa nuorempana otettu puruja. Hienosti muistavat vanhatkin opetetut asiat, tosin yleensä ensin on hetki muisteltava, että oltiinko sitä palveluskoiria vai sikailukoiria. Peetu on patukalla tai pallolla koulutettava, toimii saalisvietillä ja kuumenee helposti liikaa, jos itse alkaa hössäämään. Jippu toimii joko ruoalla tai pallolla, välillä toimii parhaiten vaikka käpy. Riippuu siis vähän siitä millaisella tuulella sattuu olemaan. Koira siis. Ja emäntä myös. Jos on itsellä hajamielinen päivä, hyödyntää koira sen välittömästi. Jipun maailma on hajuja täynnä. Kesken treenaamisen saattaa kiinnostus lopahtaa ihan yhtäkkiä jonkin mielenkiintoisen kentällä olevan hajun vuoksi ja se treeni oli sitten siinä. Lenkillä etsii koko ajan hajuja, joita voisi alkaa seurata.

Enemmän nykyään on kuitenkin sellaista arkista puuhaa. Talvisin (silloin kun vielä oli lunta, jäätä ja pakkasta) on vedetty lapsia ja aikuisia pulkassa, potkurissa, suksilla tai luistimilla. Molemmat ovat käyneet isännän kanssa lintumetsällä (kyllä, sehveristä on myös lintukoiraraksi). Pihalla kun karsittiin pajukkoa, oli koirista suuri apu. Repivät käskystä (monesti myös ilman käskyä) juuret ja pikkupuut maasta. Talven jälkeen oli avannon vanerista tehty kansi uponnut järven pohjaan ja ei sieltä miesvoimin noussut ylös. Pistettiin liina vanerin ympäri ja liinan toinen pää koirille. Jippu luovutti aiemmin ja lähti omiin puuhiinsa ruoppaamaan rantaa, mutta sen verran sinnikäs on Peetu, että vettynyt vaneri oli
lopulta rannassa. Useampi tunti siinä taisi mennä.

Ihmisiin molemmat suhtautuvat ystävällisesti, Peetu jopa niin sydämellisesti, että kotona ollessaan yrittää tunkea vieraiden syliin, niin että heikommat menevät nurin. Jippua eivät uurikaan uudet ihmiset kiinnosta, suhtautuu yleensä hyvin välinpitämättömästi, mutta kuitenkin niin, että tarkkailee vaivihkaa koko ajan mitä on tekeillä. Asiattomilla ihmisillä tuskin olisi asiaa sisälle koirien ollessa siellä keskenään. Pyöräilevät tai pulkassa istuvat lapset ovat hieman pelottavia Jipun mielestä, mutta Peetua ne eivät kiinnosta yhtään. Aiemmin Peetun kanssa oli hankaluuksia sen vuoksi, että hänen hoodeilleen tuli lenkkeilemään muita
koiria ja se ei hänen egolleen oikein meinannut sopia, mutta vanhemmiten tästä tavasta on sinnikkäällä harjoittelulla päästy aika lailla eroon.

Peetulla on lisänimi työturvallisuuspäällikkö. Jos isäntä tai emäntä kiipeää ulkona korkeille tikkaille, ottaa ruohonleikkurin, käynnistää moottoriveneen, istuu mönkijän päälle tai nykäisee moottorisahan käyntiin, alkaa välitön haukkuminen. Mitä ilmeisemmin tämä on hyvin vaarallista puuhaa omistajalle, mutta naapuri saa tehdä samoja puuhia ja vaikka sahata omaan jalkaansa moottorisahallansa, niin se ei kiinnosta koiraa yhtään. Aiemmin
myös kottikärryt ja potkukelkat luettiin näihin vaarallisiin tuomiopäivän laitteisiin, mutta ne on sittemmin todettu vaarattomaksi.

Molemmat koirat ovat olleet aikalailla terveitä. Peetulla on ollut muutaman kerran hiivaa toisessa korvassa, mutta se on mennyt ohitse korvatipoilla ja hapankaalilla. Muualla hiivaa ei ole ollut, eikä se ole siis pysyvä olotila koiralla. Lonkat B/B, kyynärnivelet 0/0. Jipulla ei ole
ollut mitään havaittavaa vaivaa. Alakulmahampaat ovat jonkin verran kuluneet hieman vinon purennan vuoksi, mutta se ei ole elämää haitannut millään tavoin. Lonkat B/B, kyynärnivelet 0/0.

 

 

Pentujen sukutaulu
L- pentueen kuvat

 

...


Kaikki EG-pennut myydään terveystakuulla!

 

 

 
 
 


Kaikki EG-pennut myydään terveystakuulla!