Colliet

Yhteydet


Kasvatit
Pennut Jalostusurokset Tuonnit Galleria Myytävänä Muistoissa Tulokset Linkit Foorumi

Pennut
O-pentue 2011   P-pentue 2011   Q-pentue 2011   R-pentue 2011

Osa yhdistelmistä on suunniteltu työkäyttöä silmälläpitäen ja osa yhdistelmistä on suunniteltu myös erilaiset harrastusmahdollisuudet huomioiden.

Evergrey's P-pentue
 
Astutettu:

vk  19   11. - 15.5.2011

Syntyy

13.7.2011 melkein täyden kuun lapset

Luovutus alkaen 31.8.2011
Astutus:

Erittäin halukkaasti viikon verran jopa 4 x päivässä, niin, että lopulta piti armahtaa urosta ja päästää se ansaitulle lepotauolle aina yöksi

Synnytys:
 

Ella synnytti itse omatoimisesti pennut. Hieman häiriintyi, jos ihmiset olivat vieressä. Tuijotteli vain, että voisittekos te nyt siirtyä takavasemmalle.

Hoitaminen:
 

hoitaa täysin omatoimisesti pennut

Syntyi:
 

2 tumman harmaata urosta 1 musta uros sekä 4 tumman harmaata narttua ja 1 mustaruskien merkein narttu.

Terveysriskit:
 

Francolla oli tuntemattomasta syystä aiheutunut pitkittynyt ripuli aikuisiällä, joka parani. Tarkempi selvitys Francon kohdalla. Francon yhdellä sisaruksella todennäköinen ruoka-aineallergia. Samalla nartulla silmissä myös MD. Emän pentueesta tulee minimaalinen riski lanneranganalueen vikoihin. Pieni riski lievään kyynerpäävikaan.
 

Luonneriskit:
 

Tässä pentueessä en näe mitään luonneriskejä. Vilkkaita toimivia harastus-, kisa- tai työkoiria tai kaikkia niitä samassa paketissa.


 

Vanhempien
terveys:
 

Perusterveitä koiria. Francon ripuloinnista tiedot jäljempänä Francon kohdalla. Muuten herra on ollut täysin terve. Ella ollut aina terve koira, joka ei ole lihottanut eläinlääkäreiden kassaa.


ISÄ:
EVERGREY'S FRANCO
 
alias Pena
 

SchH3, nly, SG ja Kkl DIa
Lonkat B/B, indeksi 113

Kyynerpäät 0/0 indeksi 108

Kuvattu koko luustoltaan terveeksi

Kuvattu myös Saksassa
Lonkat normal
kyynärät normal
 

 


Emä
EVERGREY'S ELLA

Lonkat B/B indeksi 115
Kyynärät 0/1 indeksi 99
Kokolustokuvassa todettu juuri ja
juuri havaittava lumbalisaatio

 


Pena
on hyvä viettinen, tasapainoinen ja ohjaajan kanssa halukkaasti työskentelevä nuori mies.

Pena meni pentuna suojeluharrastajalle ja etenikin mukavasti. Penan vatsaongelma alkoi pitkittyneestä ripulista ja monista lääkärikäynneistä huolimatta asia ei parantunut. Edellisen omistajan kanssa ajattelimme, että Penalle voisi olla parempi löytää uusi koti kotikoirana tai kansallisten lajien parissa, mikäli sen mahaa ei saada kuntoon.

Pena palautui minulle ja syötin sille Viocase-entsyymiä muutaman viikon ja koira oli oireeton riippumatta siitä mitä sille syötti. Aikaisemmin se oli voinut syödä vain lähes rasvatonta ruokaa. Olen huomannut jo vuosien ajan, että Viocase on erittäin hyvä aine tasapainottamaan pitkästä ripulista kärsineiden koirien suoliston toimintaa. Eläinlääkärin kanssa oli tarkoitus ottaa Penalta koepalat suolistosta sen ripuloidessa, jotta saataisin selville ripulin syy. Tätä ei kuitenkaan tehty, koska Viocasen kuurin jälkeen koiralla ei ole ollut ripulia lukuunottamatta sitä kertaa kun se varasti useiden kilojen lihamäärän ja ahmi sen.  Ripuli yritettiin saada aikaiseksi lisäämällä rasvan osuus ruoassa jopa 40% siinä onnistumatta.

Penan onneksi maha on kestänyt nyt kaikki ruuat ja treenaukset ilman mitään ongelmia. Ilmeisesti kyseessä oli vain kroonistunut tulehdus, joka reagoi heti pieneenkin stressitekijään. Verikokeet olivat normaalit mm. haima arvo TLI normaali.

Koska koiralla ei ollut enää mitään vikaa suolistossa, päätin laittaa koiran koulutettavaksi Saksaan tutulle kouluttajalle, jolta saisin heti varman tiedon, jos koiran mahassa tapahtuisi mitään muutoksia. Koulutus tällöin olisi keskeytetty heti.

Penan hyvään ja avoimeen luonteeseen tykästyttiin Saksassa. Se on luontainen jäljestäjä ja tekee rauhallisesti tarkkaa työtä. Tottelevaisuudessa sitä on helppo ohjata, koska sillä on suuri tarve miellyttää ohjaajaa olematta silti liian herkkä ja pehmeä. Puruissa Penalla on rauhallinen ja sillä on luontaisesti vahva kokosuuote. Pena tekikin Saksassa SchH3 tuloksen ja sai näyttelystä arvosanan SG. Pena jalostustarkastettiin vielä ennen takaisin meille tuloa arvosanalla DIa.

Penan yhdellä sisarella on vakavaa iho-ongelma ja MD silmissä. Ei siis pannusta, vaikka alussa jo sitä pelkäsimmekin. Pentujen omistajat ovat olleet tyytyväisiä pentuihin. Varsinkin jälkiominaisuuksia on kehuttu. Yksi narttu on hieman pidättyväinen, mutta ei arka. Valitettavasti yksi narttu muuttui päällekäymisen jälkeen arvaamattomaksi muille koirille ja lopetettiin sen vuoksi.  Pena ei ole agressiivinen muita koiria kohtaan.

Penan ensimmäisessä pentueessa Sallyn kanssa on joillain ollut n. ½-vuotiaana luukalvontulehdusta. Välikuvatut ovat olleet terveitä. Varsinkin jäljellä pennut ovat osoittaneet lahjakkuutta.

 

 

 


Ella on perus terve koira jota ei ole lääkäreillä juoksutettu rokotuksia lukuun ottamatta. Maha kestää mitä ruokaa vaan eikä sillä ole allergioita tai muitakaan iho-ongelmia, silmät ja korvat ovat myös olleet aina kunnossa
Koulutettaessa Ella on kaksiviettinen, jota on ollut helppo kouluttaa. Ellalla on miellyttämisenhalua ja se omaksuu nopeasti kaikki uudet asia. Ellan voi palkata mitenkä vain, patukalla,ruualla ja pelkällä äänelläkin annettu kehuminen nostaa viettiä.

Herkkä ohjaajaa kohtaan, olematta kuitenkaan mielistelevä tai alistuva.
Vietikkyydestä huolimatta Ella osaa rauhoittua niin sisällä kerrostalossa kuin koulutuskentälläkin tarpeen vaatiessa (kissatkin ovat kotona ilmaa).
Ellan koulutus keskeytyi ihmisen lisääntymisen takia mutta bh-tarkoitus viimeistään vuoden-12 alussa,
Ellan kanssa on treenattu tottista, jälkeä(ajaa keskittyneesti ja tarkasti)purujakin harvakseltaan, kumpikin osa-alue selkeä.
Ella asuu kerrostalossa parin muun koiran ja kolmen lapsen kanssa. Ei rähjää, tulee lasten kanssa loistavasti toimeen. Ella on erittäin helposti käsiteltävä koira siihen ei tarvitse jatkuvasti käyttää kovia otteita. Hyväksyy vieraat mukisematta kuitenkaan sortumatta mielistelyyn.

 


Urokset    

Uros violetti

Evergrey's Picco musta

Uros vihreä

Evergrey's Piallo harmaa ruskein merkein

Uros turkoosi

Evergrey's Picko harmaa ruskein merkein
Nartut    

Narttu harmaa

Evergrey's Pezi harmaa ruskein merkein

Narttu vaal.pun

Evergrey's Pigi harmaa ruskein merkein
Narttu punainen Evergrey's Pascala harmaa ruskein merkein

Narttu keltainen

Evergrey's Pandora harmaa ruskein merkein
Narttu oranssi Evergrey's Panda musta ruskein merkein

Eg P- pentue 2011 sukutaulu


P-pentue 2011

Ensimmäinen viikko

   

2 viikkoa vanha
   

Narttu harmaa Evergreys Pezi
Lapsien ei kannata katsoa ilman aikuisen seuraa
Syntymä
   

2 viikkoa vanha
 

Narttu keltainen Evergreys Pandora
Viikon ikäinen
 
Kahden viikon ikäinen
 

Narttu oranssi Evergreys Panda
viikon ikäisenä
   
2 viikon ikäinen
 

Narttu punainen Evergreys Pascala
Viikon ikäinen
 
2 viikon ikäinen
 

Narttu vaal.pun Evergreys Pigi
Viikon vanha
 
2 viikon ikäinen

Uros turkoosi Evergreys Picko
Viikon ikäisenä
2 viikon ikäinen
   

Uros vihreä Evergreys Piallo
Viikon vanha
   
Kahden viikon ikäinen
 

Uros violett Evergreys Picco
viikon ikäinen
 
2 viikon ikäinen
 

Emä Eg Ella

Isä Eg Franco
   

 
 

...


Kaikki EG-pennut myydään terveystakuulla!