Colliet

Yhteydet


Kasvatit
Pennut Jalostusurokset Tuonnit Galleria Myytävänä Muistoissa Tulokset Linkit Foorumi

Pennut
O-pentue 2011   P-pentue 2011   Q-pentue 2011   R-pentue 2011

Osa yhdistelmistä on suunniteltu työkäyttöä silmälläpitäen ja osa yhdistelmistä on suunniteltu myös erilaiset harrastusmahdollisuudet huomioiden.

Evergrey's R-pentue
Uusintayhdistelmä
 
Astutettu:

18.5

Syntyy:
 

17.7.2011 myöskin lähelle täyttä kuuta

Luovutus
 
4.9.2011 alkaen
Astutus:
 
Uros ja narttu elävät samassa perheessä. Omistajan tullessa kotiin  oli molemmat tarhat revitty rikki ja onnellinen pariskunta tuli pihatiellä vastaan. Yhdistelmä oli tarkoitus uusia talvijuoksusta  vasta, koska Tangolla on tarkoitus osallistus FH:n SM kisoihin. Taisivat laskea, että ehtii sitä nytkin vaikka mammalomalla olisikin välissä. Eipähän Virpi-emäntä stressaa liikaa harjoittelusta.
Synnytys:
 


Tango synnytti pennut kuin tykin suusta. Taisi tyttö tietää, että Mamma alkoi olla jo aikas väsynyt edellisistä synnytyksistä. Alle 20 minuutissa 3 pentua ja 7 pentua alle 2 tuntiin.

Sitten luulin jo kaiken olevan ohi. Vaihdoin aluset ja kävin vain muutaman kerran vielä aamuyöllä pentuja katsastamassa. Aamulla oli kuitenkin ilmestynyt pirteä pojan koltiainen pentulaatikkoon

Hoitaminen:
 

Emä hoitaa pennut hyvin. Pitää oikein käskeä ja vähän takapuolesta työntää ulos tarpeilleen. Kuten viimeksikin

Syntyi:
 

Pentueeseen syntyi siis 7 harmaata urosta ja 1 harmaa narttu.

Terveysriskit:
 

Pieni riski kyynärpääsairauteen  sekä autoimmuunisairauteen lähinnä haiman vajaatoimintaan
 

Luonneriskit:
 

Ei suuria luonneriskejä,  todennäköisesti hyviä peruskoiria työhön ja harrastukseen

Vanhempien
terveys:
 

Isä rapsutellut karvanlähdön aikoihin, ei kuitenkaan ihottumaa, emällä ollut hiiva korvassa.


isä
MAISE´S BESSERWISSER  ”BESSER”

Lonkat A/A indeksi  110
Kyynärät  0/0indeksi  118 
koko luustoltaan terve
BH,  IP1, JK2
erittäin hyvästä ja terveestä pentueesta

 

 


Emä EVERGREY´S DIAMANT 
”TANGO”

LonkatA/A indeksi 104
kyynärät 0/0 indeksi 99
polvet, olat selkä terve
BH, FH2 Kilpailee SM-tasolla

 

.Besser on puolipitkäkarvainen, tumma uros, jolla on erinomainen luusto. Virta ei tällä pojalla lopu kesken. Ei ylivilkas vaan osaa tarvittaessa rauhoittua hyvin. Besserissä on hektisyyttä, mutta se on hallittavissa, se ei juurikaan vuoda. Saalisvietti on erittäin voimakas. Tällä hetkellä, alle 3-vuotiaana, sen puolustusvietti ja aggressioalue ovat vielä reaktiivisella tasolla.

Jäljellä Besser on erittäin rauhallinen ja jäljestää teknisesti hyvin. Se ei ole kovin ahne, mutta syö ruoan jäljeltä. Katsellessa sen nenänkäyttöä ”vapaalla” voi todeta, että sillä on erinomaiset edellytykset jälkityöskentelyyn.

Suojelua Besserin kanssa on treenattu jonkin verran, siinä se on vielä alkutaipaleella. Se saalistaa hyvin ja puruote on erittäin voimakas ja tasainen, hiha on koko suun otteessa ja kanavoinnissaan se on rauhallinen. Hihan se kantaa lämmittelylenkin jälkeen aina autoon saakka otettaan muuttamatta. Harjoituksilla ja iän myötä pyritään kääntämään reaktiivisuus aggressioalueella aktiiviseksi.

Tottelevaisuutta on mukava treenata koiran kanssa, jolta ei vietti lopu. Besser nostaa itse viettiään tasaisesti ja jaksaisi tehdä harjoitusta vaikka koko päivän, eli ohjaaja hyytyy ensin. Besserin tekemisessä näkyy se virta ja voima, joka sillä on luontaisesti.

Kotioloissa Besser tarjoaa tekemistä tuon tuosta, mutta rauhoittuu, kun tarjouksia ei huomioida. Tosin – hetken kuluttua voi taas yrittää… Virtaa on kuitenkin sen verran, että sohvalle makaamaan siitä ei ole, vaan pitkät lenkit kuuluvat jokaiseen päivään. Metsässä se juoksuttaa itse itseään tekemällä ylimääräisiä lenkkejä ja on selkeästi koira, joka rakastaa juoksemista. Kuitenkin se huolehtii siitä, missä lenkittäjä kulkee ja käy tasaisin väliajoin luona.

Kaiken kaikkiaan Besser on erittäin energinen ja voimakas koira, jonka kanssa on todella mukava treenata. Negatiivisena asiana voisi mainita pienen varautuneisuuden, jota sillä ilmenee satunnaisesti joitain asioita kohtaan. Muita koiria kohtaan se on dominoiva, ihmisiä kohtaan avoin.

Besser on tällä hetkellä suorittanut ainoastaan BH-kokeen, johtuen sen nuoresta iästä. Tänä vuonna on tarkoitus alkaa kilpailla sen kanssa palveluskoirakokeissa, jäljellä ja suojelussa.

 

Tango oli jo pentuna varsinainen ”jälkinenä”. Lisäksi se on ahne, joten jälkikoulutus oli helppoa aloittaa. Tango jäljestää rauhallisesti ja tarkasti ja on erittäin maavainuinen. Pientä ongelmaa oli siinä vaiheessa, kun otettiin namit pois jäljeltä, mutta siitäkin päästiin aktivoinnilla ylitse ja nykyään jäljet ajetaan namilla tai ilman. Tango kilpailee erikoisjäljellä ja sillä on koulutustunnus FH2, tavoitteena tänä vuonna on osallistua SM-kisoihin .

 

Tottelevaisuuskoulutuksessa Tango pitää hyvin kontaktin ja haluaa miellyttää. Se on hiukan ”ohjaajaherkkä”, joten sen kanssa mustavalkoisuus koulutuksessa on tärkeää. Pallo palkitsee sitä hyvin, samoin namit. Pääasiassa palkitaan pallolla. Kunhan ohjaaja muistaa olla oikeudenmukainen ja palkita oikeissa paikoissa, Tango tekee liikkeet hyvin ja nopeasti. Se kestää pakotteita, kunhan ne tulevat asiasta.

Tangon kanssa on harrastettu myös suojelua. Sen puruote on alusta alkaen ollut hyvä, se puree täydellä otteella ja kovaa. Kanavointivaihe on rauhallinen. Pientä vaikeutta on ollut maalimiehen vartioinnissa lähietäisyydellä. Viime aikoina Tangon kanssa on keskitytty jäljestämiseen, tarkoituksena aloittaa tänä kesänä myös suojeluharjoitukset tauon jälkeen.

Tango on luonteeltaan avoin sekä ihmisiä että muita koiria kohtaan. Se on toimintakykyinen, itsenäinen ja rohkea arjen tilanteissa. Vieteiltään ja hermorakenteeltaan se on tasapainoinen eikä turhia ääntele. Sen tapa leikkiessä ”vaania” tuttuja koirakavereitaan on jotenkin alkukantainen ja muutenkin Tangosta löytyy sellainen totinen puoli. Kaiken kaikkiaan Tango on kuitenkin aivan suloinen pikku tyttö J

 

Urokset    
Uros ruskea   Evergrey's Rasso  harmaa ruskein merkein
Uros vihreä Evergrey's Ricos harmaa ruskein merkein
Uros violetti   Evergrey's Rolex   harmaa ruskein merkein
Uros harmaa   Evergrey's Ronjo harmaa ruskein merkein
Uros turkoosi  Evergrey's Römer  harmaa ruskein merkein
Uros sininen  Evergrey's Rubel  harmaa ruskein merkein
Uros Evergrey's Radulf  harmaa ruskein merkein
Nartut    
Narttu punainen  Evergrey's Ruusu   harmaa ruskein merkein

Eg R- pentue 2011 sukutaulu

 

R- pentue 2011


Narttu punainen Evergrey's Ruusu
viikon ikäisenä

Uros Evergrey's Radulf
viikon ikäisenä

Uros harmaa Evergrey's Ronjo
Viikon ikäisenä

Uros ruskea Evergrey's Rasso
Viikon ikäisenä

Uros sininen Evergrey's Rubel
Viikon ikäisenä

Uros turkoosi Evergrey's Römer
Viikon ikäisenä
 

Uros vihreä Evergrey's Ricos
Viikon ikäisenä
 

Uros violetti Evergrey's Rolex
Viikon vanhana

Emä Eg Diamant "Tango"

Tango jälkivideo

isä MAISE´S BESSERWISSER  ”BESSER”

 

...