Etusivu

En ole vaatinut pennunhankkijoilta aikaisempaa harrastustaustaa tai lupausta kilpailla koiralla. Olen 35 vuotta myynyt pentuja myös kotikoiriksi. Jotenkin tuntuu, että ajatus kotikoirasta ei kohtaa nyt todellisuutta saksanpaimenkoirien kohdalla.

Nyt avaudun kasvattajana. Varsinkin korona-aika on tuonut paljon uusia ihmisiä halukkaiksi saksanpaimenkoirien omistajaksi.

Monella on tietoa paljonkin rodusta, osalla kokemusta yhdestä tai kahdesta koirasta ja toisilla kodin kautta tullutta harrastustaustaa.

Itse olen nyt törmännyt varsinkin tänävuonna paljon ihmisiin, jotka eivät oikein ymmärrä mitä ovat haluamassa. Ei haluta sellaista koukkupersettä luttanakoiraa vaan sellainen tasaselkäinen, uros yleensä.

Monelle ei käy mielessä, että niissä on muutakin eroa, kuin vain ulkomuoto.

Niiden suvun jalostuksessa on painotettu aivan erilaisia ominaisuuksia.

Monesti niiden sahapukkien jalostus perustuu sanoihin, kovuus, rohkeus, taistelutahto. Niiden jalostuksessa varjellaan työkoiraominaisuuksia, eikä elämisen helppoutta.
Saadakseen nuo ominaisuudet yhteiskunnassa esiin oikein, pitää koiraa olla valmis kouluttamaan satoja tunteja, ei vain kotona vaan myös yhteisissä koulutustreeneissä. Osa koirista omaksuu asiat helpommin, kuin toiset. Suuri osa noista sahapukkimallisista käyttölinjaisista uroksista on vahvoja ja dominoivia. Jo ensipäivistä lähtien niillä pitää olla rajat ja rakkautta. Niiden pitää oppia hyväksymään muut ihmiset, koirat ja kylään tulevat ihmiset. Ei riitä, että käydään pissa lenkillä tai laitetaan narunjatkeeksi pihaan. SE KÄYTTÖLINJAINEN TASASELKÄUNEN UROS JA NARTTU VAATII JOHDONMUKAISEN KOULUTUKSEN, JOTTA SIITÄ TULEE YHTEISKUNTAKELPOINEN KOIRA. SILLÄ EI OLE MERKITYSTÄ AIOITAANKO KOIRALLA KILPAILLA VAI PITÄÄ VAIN KOTIKOIRANA. SE ON KOULUTETTAVA. On ymmärrettävä, että kentällä on käytävä kymmeniä kertoja vuodessa, useita kertoja viikossa.

Pyydän käsi sydämellä, että mietitte onko teillä resusseja koiran kouluttamiseen ja opettamiseen yhteiskuntakelpoiseksi.

Varattavissa pentuja molemmissa roduissa

Colliet                  Saksanpaimenkoirat

Kennelimme toiminta alkoi 80-luvun puolessavälissä.

Kasvatamme pitkäkarvaisia Collieita ja lyhyt- sekä pitkäkarvaisia saksanpaimenkoiria.

Lähtökohtana on aina alusta saakka ollut rotumääritelmän mukainen koira, niin luonteen kuin ulkomuodonkin suhteen. Muotivirtauksiin en ole ollut hanakka lähtemään mukaan. Ne tulevat ja menevät. Rotumääritelmä on se mihin pitkäjänteinen jalostussuunnittelu tulee pohjautua.

Pennut myymme terveystakulla, joka käsittää Agria koiravakuutuksen noin 12 kuukaudeksi luovutusiästä alkaen. Vakuutus sisältää, henki-, eläinlääkärikulu-, jalostus- ja perinnöllisten ja piilevien vikojen varalta vakuutuksen.

Verkkosivuiltamme löydät mm. linkit kaikkien kasvattien rekisteri- ja terveystietoihin.