Pennut

Tältä löydät syntyneet ja astutetut pentueet

Pennun hintaan kuuluu koiran  lisäksi  kasvattajan maksama erittäin laaja Agria-koiravakuutus 7 viikosta vuodeksi eteenpäin

Pentupaketti, jossa ruokaa ensimmäisiksi viikoiksi, lelu, ruokakuppi, hihna, panta, pikkuherkkuja ja tietenkin kattava pennunhoito-opas. Lähtiessään uuteen kotiin pennut syövät kuivamuonaa, lihaa ja kaikkea normaalia kotiruokaa. 

Pennun hinta on 1.300€

Syntyneet pennut

H-pentue Syntynyt 6.1    Luovutus 24.2. alkaen

2 mustaruskeaa urosta ja 3 mustaruskeaa narttua (1 musta narttu syntyi kuolleena)

Pentujen nimet ja kuvat

Pentujen sukutaulu

Isä HAVEL VOM GRAUEN BANDIT

A/B 0/0 VA0 LTV0 SP0

IPO3, LGA

Havi on erittäin temperamenttinen ja vahva koira. Kaikki mitä se tekee on tehot ulkona 110%. Sen moottori on puolustuspuoli ja sille suojelu ei ole mukavaa leikkiä, vaan kaikki otetaan tosissaan. Pitkässä liikkeessä herra ei valitettavasti yhtään jarruta, vaan vielä viimeisilläkin metreillä se kerää vauhtia ennen hyppyä. Itse pidän sitä toisaalta hyvänä ominaisuutena ja toisaalta huonona. Hyvää on se halu ja intensiivisyys loppuun saakka, mutta myös suuri riski niin maalimiehen, kuin koirankin loukkaantumiselle. Havi ei ole parhaimmillaan kisakoirana – jukuripää kun on. Havilla ei ole pienintäkään halua miellyttää mitään tai ketään. Sillä on Camelbootsit jalassa ja elämän asenne My way, or highway. Suojelussakin sen omaksumia vääriä tapoja on ollut uuden ohjaajan enää vaikeaa muuttaa ja korjata.  Havia on todella rehellisesti sitä mitä on. Havilla on  Saksassa ja Suomessa muutamia pentueita. Pennut ovat olleet avoimia, vilkkaita normaaleja pentuja.

EMÄ EVERGREY’S LEIDi

A/A 0/0 VA0 LTV0 SP0

BH TOKO AVO 3X1 tulos. viimeisin pisteillä 298

Leidillä on voimakas saalisvietti ja hyvä työmoottori. Se on aina valmiina hommiin. Leidi on erittäin miellyttämishaluinen omistajalleen, ei muille. Vietissä Leidi on kova, muuten hiukan herkkä. Perheen omien lasten kanssa Leidi on täysin luotetta, sillä se osaa hillitä ja hallita viettinsä ja vauhtinsa hyvin. Toko-kilpailuissa tuomarit ovat kommentoineet Leidin työskentelyn olevan voimakasta, iloista ja äänetöntä. Parhammillaan Leidi on maastossa etsinnässä, jolloin sen motivaatio ja vietti ovat korkeimmillaan ja nenänkäyttö on nopeaa ja tarkkaa. Leidin kanssa on harrastettu PK-hakua, jossa Leidi olisi työskentelyn puolesta kisavalmis. Omistajan elämäntilanteen muutoksen vuoksi ilmaisun loppuun treenaaminen jäi kesken eikä hakukisoihin ole päästy. Leidin huonoin puoli on epäluuloisuus vieraita kohtaan. Sille täytyy aina osoittaa vieraan olevan tervetullut, jonka jälkeen Leidi on vierasta kohtaan välinpitämätön tai tuo leluaan heitettäväksi. Vieraan kosketusta se ei siedä muutoin kuin käskyn alla ollessaan. Tutuille Leidi on erittäin ystävällinen ja alistuva. Leidi sopeutuu nopeasti uusiin asioihin ja paikkoihin. Massatapahtumissa väkijoukon keskellä Leidi on omistajan vierellä rauhallisen itsevarma, rento. Leidi osaa rauhoittua hyvin missä vain, esim. kyläpaikoissa tai treeneissä omaa vuoroa odotellessa, vaikka kuulee ja näkee muiden koirien treenaavan. Toisaalta sen vietin saa nostettua hyvin nopeasti. 

                                                                              Astutus:

Havi on hyvin dominoiva uros astutuksessa, vahinkojen välttämiseksi astutettiin kiinni pitäen

Synnytys:

Leidillä jäi pentu kiinni synnytyskanavaan ja siitä syystä keisarinleikkaus. Pentu syntyi kuolleena.

Syntyi:          

2 mustaruskeaa urosta ja 3 mustaruskeaa narttua. 1 musta narttu joka menehtyi synnytyskanavaan.

Hoitaminen:

Leidi on erittäin hyvä emä. Joskaan vierailla ei ole mitään asiaa mennä pentulaatikolle.

Terveysriskit: 

Leidin pennuilla on jonkin asteinen riski kyynärpäiden osalta. Muuten en suurempaa ongelmaa näe minkään terveyden osa-alueen kohdalla. Havi on uusi tuontikoira ja sen koko suvun periyttämistä en vielä kokonaisuudessaan tunne. Kumpikin vanhemmista voi syödä mitä vai. Ei allergioita eikä kutinoita.

Luonne: 

Osasta pennuista saattaa tulla hieman kovempiluonteisia. Silti näen näissä pennuissa myös paljon potentiaalia harrastuskoiraksi sekä työkoiraksi. Ainakin nyt näyttää pentulaatikossa, että varsin tasainen joukko.

Vanhempien terveys:      

Molemmat koirat ovat perusterveitä koiria. Maha kestää ruuan muutokset hyvin.

I-PENTUE syntyi 14.1 luovutus 4.3

Pentueen sukutaulu

Pentueiden nimet ja kuvat

ISÄ EVERGREY’S EROIZ

A/A0/0 LTV0 VA0 SP0

Eroin omistajan tarina myöhemmin

EMÄ EVERGREY’S YASSI

B/B 0/0 LTV1 epävirallisesti koko luusto terve

Pria on unelmaperhekoira harrastajalle. Pria on suuri voimakas narttu.  Koko onkin sen ainut huono puoli. Se on rauhallinen kotona, vilkas iloinen koira lenkkeillessä ja erittäin motivoitunut ohjaajakontaktinen koira kentällä. Pria tykkää kaikesta mitä sen kanssa vain ikinä keksiikään tehdä. Aina valmiina. On sosiaalinen muiden koirien kanssa. Selkeä alfanarttu vanhempana. Laumassa ottaa hyvin nopeasti määräävän roolin. Omii kepit ja lelut tappelematta niistä. Pria sopii lajiin kuin lajiin. On ehkä vielä enemmän saaliskoira, mutta vanhemmiten voimakkaammin kaksiviettinen. Prian kanssa voi mennä minne vaan miten vaan. Bussissa, junassa, parkkitaloissa se liikkuu, kuin olisi niissä aina ollut.

Astutus:

Avustettiin astutuksessa, kun luulimme siinä olevan ongelmaa. Tyhmiä kun oltiin niin astutettiin liian aikaisin.

Synnytys:

Pria synnytti taas itsekseen kuin salaa nämä kakarat. 1/2 tuntia aikaisemmin olin käynyt neitoa katsomassa ja tullessani uudelleen vilaisemaan niin siellä ne kaksi vintiötä sitten jo tissillä olivat.

Syntyi:      

Syntyi vain yksi harmaa  poika ja tyttö. Valtavan isot kakarat.

Hoitaminen:

Parempaa emää ei kukaan kasvattaja voisi toivoa. Isosta koostaan huolimatta se on äärimmäisen varovainen pentujen kanssa. Maito on riittänyt hyvin 11 aikaisemmin, niin kahdelle kakaralle sitä on riittänyt enemmän kuin tarpeeksi.

Terveysriskit: 

Kumpikin koirista on ollut aina terveitä. Ei allergioita, kutinoita tai ontumisia.

Luonne: 

Molemmat koirat ovat temperamenttisia ja hyvin avoimia koiria olematta kuitenkaan mielisteleviä. Pystyvät hallitsemaan hermonsa tilanteessa, kuin tilanteessa.

Vanhempien terveys:      

Molemmat koirat ovat perusterveitä koiria. Maha kestää ruuan muutokset hyvin

 

J-pentue Syntynyt 30.1.    Luovutus 20.3 alkaen

Pentujen sukutaulu

Pentujen nimet ja kuvat

ISÄ EVERGREY’S IKAROZ

B/B 0/0 VA0 SP0 LTV1

omistajalta kertomus myöhemmin

 

EMÄ YOY VOM PFÄLZER-HOF

B/B 0/0 LTV0 SP0 VA0

Kertomus omistajalta myöhemmin

 

Astutus:

Astuivat vapaasti useamman päivän

Synnytys:

Jippu synnytti suhteellisen hitaasti noin 3 tunnin välein. jotenkin ei tuntunut löytyvän oikeaa ponnistusasentoa. Muutama pentu käytiin synnyttämässä lumihankeen. Pitkästä synnytyksestä johtuen viimeinen pentu menehtyi.

Syntyi:      

Syntyi 1 harmaa poika ja 3 mustaruskeaa poikaa sekä 1 harmaa tyttö. Viimeinen mustaruskea tyttö syntyi kuolleena.

Hoitaminen:

Jippu on tyypillinen emälinjansa emä. jaksaa hoitaa ja imettää pentuja erittäin pitkämielisesti.

Terveysriskit: 

Isä Peetun isällä on hammaspuutos m4 jota se on periyttänyt pennuilleen. Tämä on uusintayhdistelmä ja yhdeltä urokselta ensimmäisessä pentueessa puuttuu myös tuo P4. LTV1 mahdollisuus pentueessa myös on. Sillä ei ole vaikutusta koiran käyttö tai jalostusominaisuuksiin muuten, kuin siihen, että mielellään partnerilla tulisi olla LTV0. Aikaisemmissa pennuissa muutama on silloin tällöin rapsutellut, mutta varsinaisia allergikkoja ei ole.

Luonne: 

Jippu on vilkas temperamenttinen emäntä. Peetu kuin vanha aviomies, joka antaa mamman paasata. Peetusta löytyy kyllä isäntä, jos se ei liity Jipun asemaan. Vahtii ja on tiukkapipo. Ei mene kaikkien vieraiden luokse heti rapsuteltavaksi. Sietää toki vieraat, mutta ei riemusta repeä alussa. Tutustuttuaan tunkee kyllä syliin. Jippu taasen tulee heti tekemään tuttavuutta, mutta jos ihmisestä ei ole hänelle mitään hyötyä, niin eipä juuri kiinnosta sen jälkeen. Erittäin ihania lapsiperheen koiria molemmat.

Vanhempien terveys:      

Molemmat koirat ovat perusterveitä koiria. Maha kestää ruuan muutokset hyvin.  Jipulla lähtee karvat korvien sivuista juoksu- ja kantoaikana. Iho ei punota eikä mitään ihottumaa ole. Karvat vain lähtee n. 2 millin leveydeltä reunoista ja kasvavat sitten takaisin.

 

Astutetut

K-pentue Astutettu 16.1 od.syntyvän 20.3           od luov 8.5

 

Pentueen sukutaulu

Pentueen nimet ja kuvat

ISÄ SISSINHEIMON HAKA

A/A 0/0 LTV0 VA0 SP0

JK3

EMÄ EVERGREY’S VEKSELI

 

B/A 1/1 LTV0

 

                                                                              Astutus:

Vapaasti ulkona. Himputti kun piti metrin hangessa nurkan takana hommat hoitaa. Koska uroksella on jo ikää ja narttu oli ensikertalainen, niin meidän oli  sitten rämmittävä siellä lumihangessa korvia myödenmvarmistamassa, ettei vain urokselle satu mitään. Oli housut ja kengät täynnä lunta. Ja tietenkin sitten oltiin pitkään ja hartaasti kiinni. Heh heh

                                                                             Synnytys:

Syntyi:          

Hoitaminen:

 

Terveysriskit: 

Emän isän puolelta on tullut jonkin verran kyynär ongelmia ja sillä on myös vanhemmalla iällä todettu pannus. Haka on valittu pentueeseen isäksi juuri emän puutteiden vuoksi ja toisinpäin. haka on erittäin hyvä luustoperiyttäjä, eikä tiedossani ole yhtään pannusta sairastavaa jälkeläistä. Hakalla on joitakin allergisia jälkeläisiä, joita taas ei Easyn sisaruksissa tai vanhemmilla ole.

Luonne: 

Odotan pennuista erittäin toimivia harrastus ja työkoiria- Molemmilla vanhemmilla on erittäin suri työmoraali. niitä ei tarvitse virpoa ja viritellä tekemään töitä

Vanhempien terveys:      

Molemmat koirat ovat perusterveitä koiria. Isällä jo ikää, mutta edelleen liikkuu kuin pennut. Ei ole ollut koskaan kipeä. Maha kestää ruuan muutokset hyvin.