Pennut,

Astutettu tuleva I-pentue ja J-pentue.

Löydät tietoja niistä skrollaamalla alaspäin

 

Pentueiden kuvia vuosien varrelta

 
 
Tältä löydät syntyneet ja astutetut pentueet

Pennun hintaan kuuluu koiran  lisäksi  kasvattajan maksama  Agria-koiravakuutus 7 viikosta hieman yli vuotiaaksi. Tarkka aika määräytyy vakuutuskausien mukaan. Vakuutus on takuuna koiran mahdollisista vioista. Vakuutusta voi jatkaa vanhana vakuutuksena, minun maksaman vuoden jälkeen. Muuta erillistä terveystakuuta ei erikseen ole, vaan vakuutus on kattavampana tullut erillisen terveystakuun tilalle.

Vielä on  muutamia vanhoja korvauspentuja vuosien varrella jäänyt roikkumaan ja odottamaan oikeaa hetkeä. Niiden mukaan ei automaattisesti vakuutusta tule. Samoin vuokranartun omistajan ottaessa pennun korvauksena jalostuslainasta, ei vakuutus kuulu siihen mukaan. Erikseen sovittua voin laittaa vakuutuksen voimaan ja uusi omistaja maksaa sitten vakuutuksen hinnan minulle. 

Pentupaketti, jossa ruokaa ensimmäisiksi viikoiksi, hihna, pentupanata ym ja tietenkin kattava pennunhoito-opas. Lähtiessään uuteen kotiin pennut syövät kuivamuonaa, lihaa ja normaalia kotiruokaa. 

Pennun hinta on  1.600€

Mietithän ennen koiran ottamista onko sinulla aikaa ja resursseja valitun koirarodun pitämiseen ja kouluttamiseen yhteiskuntakelpoiseksi. Tutustu pentueen sukutauluun ja niistä löydettäviin terveystuloksiin. Pelkät vanhempien tiedot eivät välttämättä kerro koko totuutta suvun tilanteesta. Se voi olla parempi tai pahempi kuin mitä vanhemmat itse ovat. Saksanpaimenkoirien riskit ovat luustossa yleensä lonkat, kyynärät sekä selkärangan LTV eli lannerangan epämuodostumat. Myös jonkin verran löytyy olkavarren ja polvien nivelrikkoa ja OCD:tä. Näistä kahdesta ei löydy juurikaan tilastoitua tietoa. SP eli spondylosia ilmenee rodulla yleensä rappeuma sairautena eli vasta hieman vanhemmalla iällä. Myös silmäsairaus pannus ja haimanvajaatoiminta ovat yleisiä saksanpaimenkoirilla. Pannus kirjataan kennelliiton tietokantaan, mikäli omistaja on sen sinne halunnut ilmoittaa. (ehdottomasti pitää ilmoittaa) Kesästä 2020 pyrin tutkituttamaan mahdollisimman monta jalostukseen käytettävää koiraa silmiltään noin 0-6kk ennen astutusta. Sitä vanhemmalla tarkastuksella ei oikein ole merkitystä, sillä pannus näkyy tarkastuksessa vasta, kun se on puhjennut. Myös erilaiset allergiat ja hiiva on rodun kiusana ollut jo vuosia. 

Allaolevista linkeistä löytyy tietoa rodusta yleensä sekä teveydestä ja luonteesta

https://jalostus.kennelliitto.fi/

SPL.FI

MUISTA AINA, ETTÄ JOKAINEN KOIRA ON KOULUTETTAVA JA KASVATETTAVA YHTEISKUNTAKELPOISEKSI YKSILÖKSI. VAIKKA ET HALUAISIKAAN KÄYDÄ KOKEISSA TAI KILPAILUISSA, NIIN KOIRASI TULEE KUITENKIN KOULUTTAA. 

SELVITÄ JO ENNEN PENNUNTULOA, MISSÄ JA MILLOIN ON KOULUTUKSIA SAATAVANA PENNULLESI. MONIIN KOULUTUKSIIN PITÄÄ VARATA PAIKKA JO HYVISSÄ AJOIN ENNEN PENUN TULOA. JOISSAKIN KOULUTUKSISSA VAADITAAN ROKOTUKSET ENNEN KOULUTUSKENTÄLLE TULEMISTA. JOS PENTU PIDETÄÄN KOTONA KOULUTTAMATTA 16 VIIKKOISEKSI, NIIN ON MENETETTY SEN PARAS KAUSI OPPIA ASIOITA PERUSASIOITA. 

 

VÄLTTÄMÄTT ET SAA SITÄ PENTUA, JOKA ENSISILMÄYKSELLÄ TUNTUISI OMALTA. OLEN ENTISTÄ TARKEMPI SIINÄ, ETTÄ OIKEANLAINEN PENTU PÄÄTYY OIKEAAN PAIKKAAN.

 

 

 

2023 I-PENTUE

ASTUTETTU 26.5 SYNTYI 27.7.  LUOVUTUS 14.9 alkaen

YHDISTELMÄN SUKUTAULU

Kuvia ja tietoja vanhemmista

ISÄ: CONDOR KATREI

ISÄ: CONDOR KATREI

 

Lonkat   B/A  indeksit  115 (06/03)

/Kyynärät  0/0  indeksit  100 (06/23)

selän spondyloosi                                   SP 0 PUHDAS
välimuotoinen lanne-ristinikama         LTV 0 NORMAALI

nikamien epämuotoisuus                      VA 0

MyDogDNA                                            ei riskejä tai alttiuksia

 BH, kossu on toiminut vartiokortillisena työkoirana ennen siitosuraansa

 Kossun se juttu on sen mahtavan avoin ja tasapainoinen luonne. Vieraita käy moikkaamassa ja sen jälkeen he eivät Kossua juuri kiinnosta, ellei sitten kyseessä ole pallo tai keppileikit. Kossu on valmis taisteluleikkeihin aina ja kuinka kauan vain. Lapsiin Kossu suhtautuu suojelevasti ja tykkää lapsista paljon. Joskus ei ymmärrä isoa kokoaan ja saattaa innostuessaan kaataa. Kossu on Ciscon ohella toinen jalostusuros, jonka olemus kuvastaa mielestäni saksanpaimenkoiran oikeaa olemusta. Varma, tasapainoinen, avoin tekevä ja toimiva.

 Kossussa on ikään kuin kaksi erilaista koiraa. Siviili- ja työkoira. Siviilikoira on helppo sosiaalinen koira, jonka kanssa on helppo mennä mihinkä vain. Se tulee toimen kaikkien kanssa niin aikuisten kuin lasten, isojen-, pienien- ja pentukoirien kanssa,myös urosten. Harrastuskoira taasen on kentällä hyvin temperamenttinen ja aktiivinen koira, jolta ei tekemisenhalu lopu kesken.

Kossu ei rähjää toisille koirille ja voi olla lähellä muita uroksia hyvin itsevarmasti, rähjäämättä.

Suojelussa Kossulla on hyvät vietit. Vahva saalis ja puolustusalue löytyy myös selkeästi.  Kossulla on hieman rauhaton kokosuuote, johtuen minun heikosta ohjaamisestani.

Tekee halukkaasti tottista, hieman malttamaton ja innokas, jaksaa pitää kontaktia, vaikka treeni kestäisi hieman kauemminkin.

EMÄ: EVERGREY’S PEPITTA

Lonkat A/A  indeksit 117(06/23)   Kyynärät 0/0 indeksit 103 (6/23)

 välimuotoinen lanne-ristinikama  LTV 0                      

 LT