Pennut,

 

Löydät tietoja niistä skrollaamalla alaspäin

 

Pentueiden kuvia vuosien varrelta

 
 
Tältä löydät syntyneet ja astutetut pentueet

Pennun hintaan kuuluu koiran  lisäksi  kasvattajan maksama  Agria-koiravakuutus 7 viikosta hieman yli vuotiaaksi. Tarkka aika määräytyy vakuutuskausien mukaan. Vakuutus on takuuna koiran mahdollisista vioista. Vakuutusta voi jatkaa vanhana vakuutuksena, minun maksaman vuoden jälkeen. Muuta erillistä terveystakuuta ei erikseen ole, vaan vakuutus on kattavampana tullut erillisen terveystakuun tilalle.

Vielä on  muutamia vanhoja korvauspentuja vuosien varrella jäänyt roikkumaan ja odottamaan oikeaa hetkeä. Niiden mukaan ei automaattisesti vakuutusta tule. Samoin vuokranartun omistajan ottaessa pennun korvauksena jalostuslainasta, ei vakuutus kuulu siihen mukaan. Erikseen sovittua voin laittaa vakuutuksen voimaan ja uusi omistaja maksaa sitten vakuutuksen hinnan minulle. 

Pentupaketti, jossa ruokaa ensimmäisiksi viikoiksi, hihna, pentupanata ym ja tietenkin kattava pennunhoito-opas. Lähtiessään uuteen kotiin pennut syövät kuivamuonaa, lihaa ja normaalia kotiruokaa. 

Pennun hinta on  1.600€

Mietithän ennen koiran ottamista onko sinulla aikaa ja resursseja valitun koirarodun pitämiseen ja kouluttamiseen yhteiskuntakelpoiseksi. Tutustu pentueen sukutauluun ja niistä löydettäviin terveystuloksiin. Pelkät vanhempien tiedot eivät välttämättä kerro koko totuutta suvun tilanteesta. Se voi olla parempi tai pahempi kuin mitä vanhemmat itse ovat. Saksanpaimenkoirien riskit ovat luustossa yleensä lonkat, kyynärät sekä selkärangan LTV eli lannerangan epämuodostumat. Myös jonkin verran löytyy olkavarren ja polvien nivelrikkoa ja OCD:tä. Näistä kahdesta ei löydy juurikaan tilastoitua tietoa. SP eli spondylosia ilmenee rodulla yleensä rappeuma sairautena eli vasta hieman vanhemmalla iällä. Myös silmäsairaus pannus ja haimanvajaatoiminta ovat yleisiä saksanpaimenkoirilla. Pannus kirjataan kennelliiton tietokantaan, mikäli omistaja on sen sinne halunnut ilmoittaa. (ehdottomasti pitää ilmoittaa) Kesästä 2020 pyrin tutkituttamaan mahdollisimman monta jalostukseen käytettävää koiraa silmiltään noin 0-6kk ennen astutusta. Sitä vanhemmalla tarkastuksella ei oikein ole merkitystä, sillä pannus näkyy tarkastuksessa vasta, kun se on puhjennut. Myös erilaiset allergiat ja hiiva on rodun kiusana ollut jo vuosia. 

Allaolevista linkeistä löytyy tietoa rodusta yleensä sekä teveydestä ja luonteesta

https://jalostus.kennelliitto.fi/

SPL.FI

MUISTA AINA, ETTÄ JOKAINEN KOIRA ON KOULUTETTAVA JA KASVATETTAVA YHTEISKUNTAKELPOISEKSI YKSILÖKSI. VAIKKA ET HALUAISIKAAN KÄYDÄ KOKEISSA TAI KILPAILUISSA, NIIN KOIRASI TULEE KUITENKIN KOULUTTAA. 

SELVITÄ JO ENNEN PENNUNTULOA, MISSÄ JA MILLOIN ON KOULUTUKSIA SAATAVANA PENNULLESI. MONIIN KOULUTUKSIIN PITÄÄ VARATA PAIKKA JO HYVISSÄ AJOIN ENNEN PENUN TULOA. JOISSAKIN KOULUTUKSISSA VAADITAAN ROKOTUKSET ENNEN KOULUTUSKENTÄLLE TULEMISTA. JOS PENTU PIDETÄÄN KOTONA KOULUTTAMATTA 16 VIIKKOISEKSI, NIIN ON MENETETTY SEN PARAS KAUSI OPPIA ASIOITA PERUSASIOITA. 

 

VÄLTTÄMÄTT ET SAA SITÄ PENTUA, JOKA ENSISILMÄYKSELLÄ TUNTUISI OMALTA. OLEN ENTISTÄ TARKEMPI SIINÄ, ETTÄ OIKEANLAINEN PENTU PÄÄTYY OIKEAAN PAIKKAAN.

 

 

 

2023 K-PENTUE

ASTUTETTU 13.8 SYNTYI 13.10 LUOVUTUS 1.12

YHDISTELMÄN SUKUTAULU

Kuvia ja tietoja vanhemmista

ISÄ EVERGREY’S KUSTO

LONKAT A/A INDEKSI   119  KYYNÄRÄT   111 SELKÄ LTVO

VEPE SOVE1 BH SPL ARVIOINTI JA LT

 

 

EMÄ EVERGREY’S RINJA

LONKAT B/C INDEKSI   110  KYYNÄRÄT   107 SELKÄ  LTVO

LT