Pennut,

Löydät tietoja niistä skrollaamalla alaspäin

Pentueiden kuvia vuosien varrelta

 

SIVUJA PÄIVITETÄÄN 15.-20.5

 
Täältä löydät syntyneet ja astutetut pentueet

Otin aikaisemmin kaikille koirille Agrian rotukoiravakuutuksen ja piilevätviat vakuutuksen. Nyt kuitenkin on ilmennyt, että Agria on hyvin omavaltaisesti hankaloittanut näitä kasvattajien nimissä olevien vakuutusten helppoa käyttöä. Saatetaan vähentää korvaussummista tulevia laskuja, joita ei edes ole vielä laskutettu, joka kerta pitää erikseen nykyisin laittaa valtakirjasta kopio, kaikki päätökset ja lisäselvityspyynnöt tulee kasvattajalle.  Tarjoan edelleen tuon 3 vuoden piilevät viat vakuutuksen osana kauppahintaa.  Edelleen kauttani voi ottaa myös Agria vakuutuksen koiralleen mikäli niin haluaa.

Vielä on  muutamia vanhoja korvauspentuja vuosien varrella jäänyt roikkumaan ja odottamaan oikeaa hetkeä. Niiden mukaan ei automaattisesti vakuutusta tule. Samoin vuokranartun omistajan ottaessa pennun korvauksena jalostuslainasta, ei vakuutus kuulu siihen mukaan. Erikseen sovittua voin laittaa vakuutuksen voimaan ja uusi omistaja maksaa sitten vakuutuksen hinnan minulle. 

Pentupaketti, jossa ruokaa 12kg ensimmäisiksi viikoiksi, hihna, pentupanata ym ja tietenkin kattava pennunhoito-opas. Lähtiessään uuteen kotiin pennut syövät kuivamuonaa, lihaa ja normaalia kotiruokaa. 

Pennun hinta on  1.400€ 

Mietithän ennen koiran ottamista onko sinulla aikaa ja resursseja valitun koirarodun pitämiseen ja kouluttamiseen yhteiskuntakelpoiseksi. Tutustu pentueen sukutauluun ja niistä löydettäviin terveystuloksiin. Pelkät vanhempien tiedot eivät välttämättä kerro koko totuutta suvun tilanteesta. Se voi olla parempi tai pahempi kuin mitä vanhemmat itse ovat. Saksanpaimenkoirien riskit ovat luustossa yleensä lonkat, kyynärät sekä selkärangan LTV eli lannerangan epämuodostumat. Myös jonkin verran löytyy olkavarren ja polvien nivelrikkoa ja OCD:tä. Näistä kahdesta ei löydy juurikaan tilastoitua tietoa. SP eli spondylosia ilmenee rodulla yleensä rappeuma sairautena eli vasta hieman vanhemmalla iällä. Myös silmäsairaus pannus ja haimanvajaatoiminta ovat yleisiä saksanpaimenkoirilla. Pannus kirjataan kennelliiton tietokantaan, mikäli omistaja on sen sinne halunnut ilmoittaa. (ehdottomasti pitää ilmoittaa) Sitä vanhemmalla tarkastuksella ei oikein ole merkitystä, sillä pannus näkyy tarkastuksessa vasta, kun se on puhjennut. Myös erilaiset allergiat ja hiiva on rodun kiusana ollut jo vuosia. 

Allaolevista linkeistä löytyy tietoa rodusta yleensä sekä teveydestä ja luonteesta

https://jalostus.kennelliitto.fi/

SPL.FI

MUISTA AINA, ETTÄ JOKAINEN KOIRA ON KOULUTETTAVA JA KASVATETTAVA YHTEISKUNTAKELPOISEKSI YKSILÖKSI. VAIKKA ET HALUAISIKAAN KÄYDÄ KOKEISSA TAI KILPAILUISSA, NIIN KOIRASI TULEE KUITENKIN KOULUTTAA. 

SELVITÄ JO ENNEN PENNUNTULOA, MISSÄ JA MILLOIN ON KOULUTUKSIA SAATAVANA PENNULLESI. MONIIN KOULUTUKSIIN PITÄÄ VARATA PAIKKA JO HYVISSÄ AJOIN ENNEN PENUN TULOA. JOISSAKIN KOULUTUKSISSA VAADITAAN ROKOTUKSET ENNEN KOULUTUSKENTÄLLE TULEMISTA. JOS PENTU PIDETÄÄN KOTONA KOULUTTAMATTA 16 VIIKKOISEKSI, NIIN ON MENETETTY SEN PARAS KAUSI OPPIA ASIOITA PERUSASIOITA. 

VÄLTTÄMÄTT ET SAA SITÄ PENTUA, JOKA ENSISILMÄYKSELLÄ TUNTUISI OMALTA. OLEN ENTISTÄ TARKEMPI SIINÄ, ETTÄ OIKEANLAINEN PENTU PÄÄTYY OIKEAAN PAIKKAAN.

2024 O-PENTUE

ASTUTETTU 1.3  SYNTYI 30.4 LUOVUTUS 18.6

 SYNTYI 1 UROSTA JA 2 NARTTUA KAIKKI MUSTARUSKEITA

PENTUJEN SUKUTAULU

PENTUJEN KUVIA, VIDEOITA  JA TIETOJA PENTUEESTA JA VANHEMMISTA

ISÄ EVERGREY’S KUSTO

Lonkat A/A    Indeksit 119

Kyynärät 0/0  Indeksit  111

Selkä  LTV0 VA0

MyDogDna ei alttiuksia tai kantajuuksia

Luonnetesti  +205

SPL- arviointi

BH KOE

VEPE SOVE1 73

EMÄ EVERGREY’S YAMMI YAMMI

Lonkat A/B    Indeksit 106

Kyynärät 0/0  Indeksit  101

Selkä  LTV0 VA0

Luonnetesti  +185

SPL- arviointi

2024 P-PENTUE

ASTUTETTU 4.3 SYNTYI 4.5 LUOVUTUS 22.6

SYNTYI 2 MUSTARUSKEAA UROSTA JA 1 TUMMANHARMAA UROS SEKÄ 3 MUSTARUSKEAA NARTTUA

PENTUJEN SUKUTAULU 

PENTUJEN KUVIA, VIDEOITA  JA TIETOJA PENTUEESTA JA VANHEMMISTA

 

ISÄ CONDOR KATREI

   

Lonkat   B/A   indeksit 117

Kyynärät  0/0 indeksit 96

LTV0 VA0 SP0

MyDogDna ei alttiuksia tai kantajuuksia

Luonnetesti 174

Vartiakoirakortti

 Kossu on haettu Tsekeistä työkoiraksi. Sen sisaruksia on suomessa 3. Kaksi siskoa siitoskoirina kenneleissä ja yksi veli tulosten perusteella koti/harrastuskoira. Kossulla on työtä varten suoritettu virallinen vartiakoirakortti. Kossu käyttää nenää erittäin hyvin, on aktiivinen tottiksessa vieläkin, vaikka ikää onkin jo 9 vuotta, puruja ei ole enää otettu, koska varsinkin selän loukkaantumisriski kasvaa koiran iän lisääntyessä. Kotioloissa hienosti toimiva perhekoira! Terve pää kuin ruumiskin, ei rapsuttele ja mahakaan ei mene kuralle ruuan vaihteluista. Toki löystyy välillä, kun on pakastimen tyhjennys viikot. Ei turhia pullistele muille koirille, tulee toimeen muiden koirien kanssa, myös pentujen ja urosten, jos eivät aloita rähinää ensin. Antaa perheen äkäpussinartun määräillä tiettyyn pisteeseen, mutta ruokakupille on äkäpussin turha yrittää. Ihmiset voivat ottaa luut ja ruuat pois, jos olisi tarve joskus näin tehdä. Meillä kuitenkin koirat syövät rauhassa, eikä niiden tarvitse luovuttaa ruokakuppia tai herkkuja, ellei ole pakko jostain syystä näin tehdä.

Kossu on erittäin miellyttävä täysin terve uros, hyvällä itsetunnolla varustettu tasapainoinen koira. Vilkas ja helposti motivoitavissa töihin kuin töihin.

Astuu erittäin hyvin ja on valmis tekemään työtä pitkäänkin kosiskelemalla narttua niin, että se on valmis.

EMÄ BEA VOM PFÄLZER-HOF

Lonkat C/B    Indeksit 106

Kyynärät 0/0  Indeksit  101

Selkä  LTV1 VA0

SPL- arviointi

Bea on ystävällinen ja avoin koira. Se on ollut kiertolainen alkuelämänsä ja se näkyy sen toiminnassa välillä. Jäljestää hyvin, mutta ei halua välttämättä vieraiden miesten kanssa taistella. On vilkas ja leikkisä. Tykkää lapsista. Toisista koirista ei juuri perusta, kuin juoksuaikana. Teräsmahainen koira, eikä ole koskaan raaputellut itseään, eikä korvat ole töhnänneet. Lääkärissä käytetty vain rokotuksilla.

 

2024 Q-PENTUE

ASTUTETTU 13.4. OD SYNNYTYS 15.6 OD LUOVUTUS 3.8

PENTUJEN SUKUTAULU 

PENTUJEN KUVIA, VIDEOITA  JA TIETOJA PENTUEESTA JA VANHEMMISTA PÄIVITETÄÄN VIIKONLOPUN AIKANA

 

ISÄ CONDOR KATREI

   

Lonkat   B/A   indeksit 117

Kyynärät  0/0 indeksit 96

LTV0 VA0 SP0

MyDogDna ei alttiuksia tai kantajuuksia

Luonnetesti 174

Vartiakoirakortti

 Kossu on haettu Tsekistä työkoiraksi. Sen sisaruksia on suomessa 3. Kaksi siskoa siitoskoirina kenneleissä ja yksi veli tulosten perusteella koti/harrastuskoira. Kossulla on työtä varten suoritettu virallinen vartiakoirakortti. Kossu käyttää nenää erittäin hyvin, on aktiivinen tottiksessa vieläkin, vaikka ikää onkin jo 9 vuotta, puruja ei ole enää otettu, koska varsinkin selän loukkaantumisriski kasvaa koiran iän lisääntyessä. Kotioloissa hienosti toimiva perhekoira! Terve pää kuin ruumiskin, ei rapsuttele ja mahakaan ei mene kuralle ruuan vaihteluista. Toki löystyy välillä, kun on pakastimen tyhjennys viikot. Ei turhia pullistele muille koirille, tulee toimeen muiden koirien kanssa, myös pentujen ja urosten, jos eivät aloita rähinää ensin. Antaa perheen äkäpussinartun määräillä tiettyyn pisteeseen, mutta ruokakupille on äkäpussin turha yrittää. Ihmiset voivat ottaa luut ja ruuat pois, jos olisi tarve joskus näin tehdä. Meillä kuitenkin koirat syövät rauhassa, eikä niiden tarvitse luovuttaa ruokakuppia tai herkkuja, ellei ole pakko jostain syystä näin tehdä.

Kossu on erittäin miellyttävä täysin terve uros, hyvällä itsetunnolla varustettu tasapainoinen koira. Vilkas ja helposti motivoitavissa töihin kuin töihin.

Astuu erittäin hyvin ja on valmis tekemään työtä pitkäänkin kosiskelemalla narttua niin, että se on valmis.

 

EMÄ EVERGREY’S PEPITTA

Lonkat   A/A   indeksit 116

Kyynärät  0/0 indeksit 104

LTV0 

Luonnetesti +126