Pennut

Tältä löydät syntyneet ja astutetut pentueet

Pennun hintaan kuuluu koiran  lisäksi  kasvattajan maksama erittäin laaja Agria-koiravakuutus 7 viikosta vuodeksi eteenpäin

Pentupaketti, jossa ruokaa ensimmäisiksi viikoiksi, lelu, ruokakuppi, hihna, panta, pikkuherkkuja ja tietenkin kattava pennunhoito-opas. Lähtiessään uuteen kotiin pennut syövät kuivamuonaa, lihaa ja kaikkea normaalia kotiruokaa. 

Pennun hinta on 1.300€

Syntyneet pennut

H-pentue Syntynyt 6.1    Luovutus 24.2. alkaen

2 mustaruskeaa urosta ja 3 mustaruskeaa narttua (1 musta narttu syntyi kuolleena)

Vapaana kaksi mustaruskeaa narttua

Eg Helinä                                                                         EG Heili

                                      

Pentujen nimet ja kuvat

Pentujen sukutaulu

Isä HAVEL VOM GRAUEN BANDIT

A/B 0/0 VA0 LTV0 SP0

IPO3, LGA

Havi on erittäin temperamenttinen ja vahva koira. Kaikki mitä se tekee on tehot ulkona 110%. Sen moottori on puolustuspuoli ja sille suojelu ei ole mukavaa leikkiä, vaan kaikki otetaan tosissaan. Pitkässä liikkeessä herra ei valitettavasti yhtään jarruta, vaan vielä viimeisilläkin metreillä se kerää vauhtia ennen hyppyä. Itse pidän sitä toisaalta hyvänä ominaisuutena ja toisaalta huonona. Hyvää on se halu ja intensiivisyys loppuun saakka, mutta myös suuri riski niin maalimiehen, kuin koirankin loukkaantumiselle. Havi ei ole parhaimmillaan kisakoirana – jukuripää kun on. Havilla ei ole pienintäkään halua miellyttää mitään tai ketään. Sillä on Camelbootsit jalassa ja elämän asenne My way, or highway. Suojelussakin sen omaksumia vääriä tapoja on ollut uuden ohjaajan enää vaikeaa muuttaa ja korjata.  Havia on todella rehellisesti sitä mitä on. Havilla on  Saksassa ja Suomessa muutamia pentueita. Pennut ovat olleet avoimia, vilkkaita normaaleja pentuja.

EMÄ EVERGREY’S LEIDi

A/A 0/0 VA0 LTV0 SP0

BH TOKO AVO 3X1 tulos. viimeisin pisteillä 298

Leidillä on voimakas saalisvietti ja hyvä työmoottori. Se on aina valmiina hommiin. Leidi on erittäin miellyttämishaluinen omistajalleen, ei muille. Vietissä Leidi on kova, muuten hiukan herkkä. Perheen omien lasten kanssa Leidi on täysin luotetta, sillä se osaa hillitä ja hallita viettinsä ja vauhtinsa hyvin. Toko-kilpailuissa tuomarit ovat kommentoineet Leidin työskentelyn olevan voimakasta, iloista ja äänetöntä. Parhammillaan Leidi on maastossa etsinnässä, jolloin sen motivaatio ja vietti ovat korkeimmillaan ja nenänkäyttö on nopeaa ja tarkkaa. Leidin kanssa on harrastettu PK-hakua, jossa Leidi olisi työskentelyn puolesta kisavalmis. Omistajan elämäntilanteen muutoksen vuoksi ilmaisun loppuun treenaaminen jäi kesken eikä hakukisoihin ole päästy. Leidin huonoin puoli on epäluuloisuus vieraita kohtaan. Sille täytyy aina osoittaa vieraan olevan tervetullut, jonka jälkeen Leidi on vierasta kohtaan välinpitämätön tai tuo leluaan heitettäväksi. Vieraan kosketusta se ei siedä muutoin kuin käskyn alla ollessaan. Tutuille Leidi on erittäin ystävällinen ja alistuva. Leidi sopeutuu nopeasti uusiin asioihin ja paikkoihin. Massatapahtumissa väkijoukon keskellä Leidi on omistajan vierellä rauhallisen itsevarma, rento. Leidi osaa rauhoittua hyvin missä vain, esim. kyläpaikoissa tai treeneissä omaa vuoroa odotellessa, vaikka kuulee ja näkee muiden koirien treenaavan. Toisaalta sen vietin saa nostettua hyvin nopeasti.                                                                               Astutus:

Havi on hyvin dominoiva uros astutuksessa, vahinkojen välttämiseksi astutettiin kiinni pitäen

Synnytys:

Leidillä jäi pentu kiinni synnytyskanavaan ja siitä syystä keisarinleikkaus. Pentu syntyi kuolleena.

Syntyi:          

2 mustaruskeaa urosta ja 3 mustaruskeaa narttua. 1 musta narttu joka menehtyi synnytyskanavaan.

Hoitaminen
Leidi on erittäin hyvä emä. Joskaan vierailla ei ole mitään asiaa mennä pentulaatikolle.
Terveysriskit
Leidin pennuilla on jonkin asteinen riski kyynärpäiden osalta. Muuten en suurempaa ongelmaa näe minkään terveyden osa-alueen kohdalla. Havi on uusi tuontikoira ja sen koko suvun periyttämistä en vielä kokonaisuudessaan tunne. Kumpikin vanhemmista voi syödä mitä vai. Ei allergioita eikä kutinoita.
Luonne
Osasta pennuista saattaa tulla hieman kovempiluonteisia. Silti näen näissä pennuissa myös paljon potentiaalia harrastuskoiraksi sekä työkoiraksi. Ainakin nyt näyttää pentulaatikossa, että varsin tasainen joukko.
Vanhempien terveys
Molemmat koirat ovat perusterveitä koiria. Maha kestää ruuan muutokset hyvin.

 

J-pentue Syntynyt 30.1.    Luovutus 20.3 alkaen

vapaana harmaa narttu
EG Jemina

Pentujen sukutaulu

Pentujen nimet ja kuvat

ISÄ EVERGREY’S IKAROZ       

 

 

B/B 0/0 VA0 SP0 LTV1

EMÄ YOY VOM PFÄLZER-HOF

B/B 0/0 LTV0 SP0 VA0

 

 

 

 

Näiden kahden koiran yhteiseloa voisi erittäin hyvin kuvata sanoilla kuin vanha aviopari. Peetu on vanhaan harmahtavaan villapaitaan pukeutunut örähtelevä junttapulla, joka tekee mitä vaimo käskee ja silloin kun saa pirttihirmulta luvan. Ja Jippuhan käskee, heiluttelee kaulinta kädessä ja nuttura tiukalla. Pitää Peetun kurissa ja nuhteessa, jopa niin, että emännän on välillä puututtava tilanteeseen, jotta Peetu saa edes syödä oman ruokansa.

Nämä koirat ovat oman perheensä jäseniä. Treenattukin on, mutta enemmän omaksi iloksi kuin tuloksia tavoitellen. Tottiskentällä on käyty, tehty metsä- ja peltojälkiä sekä Peetun kanssa nuorempana otettu puruja. Hienosti muistavat vanhatkin opetetut asiat, tosin yleensä ensin on hetki muisteltava, että oltiinko sitä palveluskoiria vai sikailukoiria. Peetu on patukalla tai pallolla koulutettava, toimii saalisvietillä ja kuumenee helposti liikaa, jos itse alkaa hössäämään. Jippu toimii joko ruoalla tai pallolla, välillä toimii parhaiten vaikka käpy. Riippuu siis vähän siitä millaisella tuulella sattuu olemaan. Koira siis. Ja emäntä myös. Jos on itsellä hajamielinen päivä, hyödyntää koira sen välittömästi. Jipun maailma on hajuja täynnä. Kesken treenaamisen saattaa kiinnostus lopahtaa ihan yhtäkkiä jonkin mielenkiintoisen kentällä olevan hajun vuoksi ja se treeni oli sitten siinä. Lenkillä etsii koko ajan hajuja, joita voisi alkaa seurata.

Enemmän nykyään on kuitenkin sellaista arkista puuhaa. Talvisin (silloin kun vielä oli lunta, jäätä ja pakkasta) on vedetty lapsia ja aikuisia pulkassa, potkurissa, suksilla tai luistimilla. Molemmat ovat käyneet isännän kanssa lintumetsällä (kyllä, sehveristä on myös lintukoiraraksi). Pihalla kun karsittiin pajukkoa, oli koirista suuri apu. Repivät käskystä (monesti myös ilman käskyä) juuret ja pikkupuut maasta. Talven jälkeen oli avannon vanerista tehty kansi uponnut järven pohjaan ja ei sieltä miesvoimin noussut ylös. Pistettiin liina vanerin ympäri ja liinan toinen pää koirille. Jippu luovutti aiemmin ja lähti omiin puuhiinsa ruoppaamaan rantaa, mutta sen verran sinnikäs on Peetu, että vettynyt vaneri oli lopulta rannassa. Useampi tunti siinä taisi mennä.

Ihmisiin molemmat suhtautuvat ystävällisesti, Peetu jopa niin sydämellisesti, että kotona ollessaan yrittää tunkea vieraiden syliin, niin että heikommat menevät nurin. Jippua eivät juurikaan uudet ihmiset kiinnosta, suhtautuu yleensä hyvin välinpitämättömästi, mutta kuitenkin niin, että tarkkailee vaivihkaa koko ajan mitä on tekeillä. Asiattomilla ihmisillä tuskin olisi asiaa sisälle koirien ollessa siellä keskenään. Pyöräilevät tai pulkassa istuvat lapset ovat hieman pelottavia Jipun mielestä, mutta Peetua ne eivät kiinnosta yhtään. Aiemmin Peetun kanssa oli hankaluuksia sen vuoksi, että hänen hoodeilleen tuli lenkkeilemään muita koiria ja se ei hänen egolleen oikein meinannut sopia, mutta vanhemmiten tästä tavasta on sinnikkäällä harjoittelulla päästy aika lailla eroon.

Peetulla on lisänimi työturvallisuuspäällikkö. Jos isäntä tai emäntä kiipeää ulkona korkeille tikkaille, ottaa ruohonleikkurin, käynnistää moottoriveneen, istuu mönkijän päälle tai nykäisee moottorisahan käyntiin, alkaa välitön haukkuminen. Mitä ilmeisemmin tämä on hyvin vaarallista puuhaa omistajalle, mutta naapuri saa tehdä samoja puuhia ja vaikka sahata omaan jalkaansa moottorisahallansa, niin se ei kiinnosta koiraa yhtään. Aiemmin myös kottikärryt ja potkukelkat luettiin näihin vaarallisiin tuomiopäivän laitteisiin, mutta ne on sittemmin todettu vaarattomaksi.

Molemmat koirat ovat olleet aikalailla terveitä. Peetulla on ollut muutaman kerran hiivaa toisessa korvassa, mutta se on mennyt ohitse korvatipoilla ja hapankaalilla. Muualla hiivaa ei ole ollut, eikä se ole siis pysyvä olotila koiralla.Jipulla ei ole ollut mitään havaittavaa vaivaa. Alakulmahampaat ovat jonkin verran kuluneet hieman vinon purennan vuoksi, mutta se ei ole elämää haitannut millään tavoin.

Astutus:

Astuivat vapaasti useamman päivän

Synnytys:

Jippu synnytti suhteellisen hitaasti noin 3 tunnin välein. jotenkin ei tuntunut löytyvän oikeaa ponnistusasentoa. Muutama pentu käytiin synnyttämässä lumihankeen. Pitkästä synnytyksestä johtuen viimeinen pentu menehtyi.

Syntyi:      

Syntyi 1 harmaa poika ja 3 mustaruskeaa poikaa sekä 1 harmaa tyttö. Viimeinen mustaruskea tyttö syntyi kuolleena.

Hoitaminen:

Jippu on tyypillinen emälinjansa emä. jaksaa hoitaa ja imettää pentuja erittäin pitkämielisesti.

Terveysriskit: 

Isä Peetun isällä on hammaspuutos m4 jota se on periyttänyt pennuilleen. Tämä on uusintayhdistelmä ja yhdeltä urokselta ensimmäisessä pentueessa puuttuu myös tuo P4. LTV1 mahdollisuus pentueessa myös on. Sillä ei ole vaikutusta koiran käyttö tai jalostusominaisuuksiin muuten, kuin siihen, että mielellään partnerilla tulisi olla LTV0. Aikaisemmissa pennuissa muutama on silloin tällöin rapsutellut, mutta varsinaisia allergikkoja ei ole.

Luonne: 

Jippu on vilkas temperamenttinen emäntä. Peetu kuin vanha aviomies, joka antaa mamman paasata. Peetusta löytyy kyllä isäntä, jos se ei liity Jipun asemaan. Vahtii ja on tiukkapipo. Ei mene kaikkien vieraiden luokse heti rapsuteltavaksi. Sietää toki vieraat, mutta ei riemusta repeä alussa. Tutustuttuaan tunkee kyllä syliin. Jippu taasen tulee heti tekemään tuttavuutta, mutta jos ihmisestä ei ole hänelle mitään hyötyä, niin eipä juuri kiinnosta sen jälkeen. Erittäin ihania lapsiperheen koiria molemmat.

Vanhempien terveys:      

Molemmat koirat ovat perusterveitä koiria. Maha kestää ruuan muutokset hyvin.  Jipulla lähtee karvat korvien sivuista juoksu- ja kantoaikana. Iho ei punota eikä mitään ihottumaa ole. Karvat vain lähtee n. 2 millin leveydeltä reunoista ja kasvavat sitten takaisin.

 

Astutetut

K-pentue syntynyt 17.3 ja luovutus 5.5

 

Pentueen sukutaulu

Pentueen nimet ja kuvat

ISÄ SISSINHEIMON HAKA

A/A 0/0 LTV0 VA0 SP0

JK3

EMÄ EVERGREY’S VEKSELI

     B/A 1/1 LTV0

 

                                                                              Astutus:

Vapaasti ulkona. Himputti kun piti metrin hangessa nurkan takana hommat hoitaa. Koska uroksella on jo ikää ja narttu oli ensikertalainen, niin meidän oli  sitten rämmittävä siellä lumihangessa korvia myödenmvarmistamassa, ettei vain urokselle satu mitään. Oli housut ja kengät täynnä lunta. Ja tietenkin sitten oltiin pitkään ja hartaasti kiinni. Heh heh

                                                                             Synnytys:

Easy synnytti hyvin ja omatoimisesti. Hieman suvustaan poiketen rouvalla ei ollut kiire mihinkään. Iloisesta päiväsynnytyksestä tulikin päivä, yö ja vielä kerran päiväsynnytys. Kaikki meni kuitenkin erittäin hyvin.

Syntyi:    

1 harmaa uros ja 1 mustaruskea uros sekä 5 harmaata narttua ja 2 mustaruskeaa narttu                                                                                                                                                                                                                                                   Hoitaminen:

Easy hoitaa pantuja erittäin hyvin ja keskittyneesti. Omistajan tullessa pentuja katsomaan, niin Easy siirtyy keittiöön kerjäämään ruokaa ja olettaa emännän hoitavan sillä aika pennut. Emännän lähdettyä Easy palaa takaisin pentulaatikkoon ja alkaa hoitamaan pentujaan taas.                                                                                                                        Terveysriskit: 

Emän isän puolelta on tullut jonkin verran kyynär ongelmia ja sillä on myös vanhemmalla iällä todettu pannus. Haka on valittu pentueeseen isäksi juuri emän puutteiden vuoksi ja toisinpäin. haka on erittäin hyvä luustoperiyttäjä, eikä tiedossani ole yhtään pannusta sairastavaa jälkeläistä. Hakalla on joitakin allergisia jälkeläisiä, joita taas ei Easyn sisaruksissa tai vanhemmilla ole.

Luonne: 

Odotan pennuista erittäin toimivia harrastus ja työkoiria- Molemmilla vanhemmilla on erittäin suri työmoraali. niitä ei tarvitse virpoa ja viritellä tekemään töitä

Vanhempien terveys:      

Molemmat koirat ovat perusterveitä koiria. Isällä jo ikää, mutta edelleen liikkuu kuin pennut. Ei ole ollut koskaan kipeä. Maha kestää ruuan muutokset hyvin.