Pennut

 

Pennun hintaan kuuluu koiran  lisäksi  kasvattajan maksama Agria-koiravakuutus 7  viikosta noin vuodeksi eteenpäin, joka toimii eräänlaisena takuuna koiralle. 

Pentupaketti, jossa ruokaa ensimmäisiksi viikoiksi, lelu, ruokakuppi, hihna, panta, pikkuherkkuja ja tietenkin kattava pennunhoito-opas. Lähtiessään uuteen kotiin pennut syövät kuivamuonaa, lihaa ja kaikkea normaalia kotiruokaa. 

Mietithän ennen koiran ottamista onko sinulla aikaa ja resursseja valitun koirarodun pitämiseen ja kouluttamiseen yhteiskuntakelpoiseksi. Tutustu pentueen sukutauluun ja niistä löydettäviin terveystuloksiin. Pelkät vanhempien tiedot eivät välttämättä kerro koko totuutta suvun tilanteesta. Se voi olla parempi tai pahempi kuin mitä vanhemmat itse ovat. Pitkäkarvaisen collienterveysriskit riskit ovat luustossa yleensä lonkat, kyynärät sekä selkärangan LTV eli lannerangan epämuodostumat. Myös jonkin verran löytyy olkavarren ja polvien nivelrikkoa ja OCD:tä. Näistä kahdesta ei löydy juurikaan tilastoitua tietoa. SP eli spondylosia ilmenee rodulla yleensä rappeuma sairautena eli vasta hieman vanhemmalla iällä. Myös silmäsairaus CEA ja haimanvajaatoiminta ovat yleisiä Collieilla. CEA kirjataan kennelliiton tietokantaan silmätarkastuksen yhteydessä. Se voidaan tutkia jo hyvinkin nuorelta koiralta. Vikaan on olemassa jo geenitesti. Pyrin itse lisäämään pikkuhiljaa geenitestauksia. 

 

2022 D-PENTUE

ASTUTETTU 23.3 SYNTYI 24.8  LUOVUTUS 12.10 lähtien

Meille syntyi 4 tricolor urosta ja yksi tricolor narttu

pentujen sukutaulu

kuvia pennuista

ISÄ: SKABONA ORIENTAL FIGHTER

EMÄ: EVERGREY’S DANCING WITH A LUCKY LADY